Villa Lidköping med drömstart på turneringen

1 oktober 2021 12:00
5-0 (3-0)

Villa Lidköping fick den perfekta starten på Svenska Cupen – klar seger mot Vetlanda: “Skönt att få spela inför publik igen och vi gör en bra första match”

Svenska Cupen 2021 är igång och det med en Villaseger mot Vetlanda efter 5-0, det efter en fin och kontrollerad insats – tillsammans med den efterlängtade publiken.

– Först och främst måste man ju säga äntligen. Att få kliva ut till en match med folk på läktarna har man saknat och sen få göra en bra första match, det känns bra, säger Tim Persson som blev en av fem målskyttar i den här matchen.

Det skulle inte dröja mer än två minuter innan Alexander Härndahl gjorde matchens första mål. Fyra minuter senare var det dags igen i form av Tim Persson som stod helt rätt i straffområdet och kunde enkelt peta in 2-0 i öppet mål. Det blev också halvtidsresultatet.

-Vi gör en bra första halvlek, vi pumpar på och spelar med en hög delaktighet. Sedan så ville vi slipa på lite detaljer inför den andra halvleken för att ha med oss det in till vidare matcher. Jag tycker vi gör en bra andra halvlek också.

I den andra halvleken fick Villa samma drömstart som i den första. Alexander Härndahl fick ett slag över händerna i straffområdet och straffen den förvaltade Christoffer Edlund – stensäkert med ett skott till vänster om Christian Boman.

Martin Johansson ökade på ledningen till 4-0 efter en vänsterhörna och matchens snyggaste mål gjorde Johan Löfstedt med ett distansskott till 5-0. Segern mot Vetlanda betyder att Villa Lidköping kan skriva in två poäng i tabellen och ikväll fortsätter gruppspelet mot Västerås (20.00).

– Det blir en häftig match redan ikväll mot Västerås. Jag hoppas på ett häftigt stöd från läktarna, det har man längtat efter, avslutar Persson.

Matchfakta (Villa Lidköping – Vetlanda BK)

1-0 Alexander Härndahl (Felix Pherson) 3
2-0 Tim Persson (Johan Löfstedt) 6
—–HALVTID—
3-0 Christoffer Edlund (straff) 33
4-0 Martin Johansson (Erik Säfström) hörna 35
5-0 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 39

Hörnor:

Villa Lidköping: 12
Vetlanda: 4

Utvisningar:

Villa Lidköping: 2×6
Vetlanda: 4×6

Matchens lirare: Alexander Härndahl

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson (mv)
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Martin Karlsson
Alexander Härndahl – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Tim Persson, Melker Broberg (J), Alexander Karlgren, Jesper Thimfors (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se