Herrlaget vann öppningsmatchen mot Vetlanda

23 oktober 2020 12:00
5-0 (1-0)

Herrlaget har inkasserat sina två första poäng i Svenska Cupen – komfortabel och fin seger mot Vetlanda i öppningsmatchen: “Vi är riktigt bra i den första halvleken”

4-0 i paus blev 5-0 efter fulltid och Villa Lidköping har fått en smakstart på årets Svenska Cup. Laget besegrade smålänningarna på fredagslunchen, efter en kassaskåpssäker seger.

-Vi är jättenöjda, 5-0 och hålla nollan i först amatchen. Första halvlek är mycket bra på många sätt, vi har stor aktivitet i offensiven och lägger ner ett hårt jobb i defensiven. Vi gör det svårt för Vetlanda idag, säger huvudtränare Johan Sixtensson.

Det var Felix Pherson som öppnade målskyttet i matchen efter en passing av Johan Löfstedt. Två minuter senare var det dags igen, den här gången var det Christoffer Edlund och passningen slog Martin Karlsson, fint i djupled.

Den första halvleken var fullkontrollerad av Villa Lidköping. Med två snabba mål kunde man koppla greppet om matchen, ett grepp man aldrig släppte. Med hög delaktighet, full energi och kreativitet så kunde hemmalaget göra både 3-0 och 4-0 innan paus. Johan Löfstedt på en hörna och Felix Pherson med sitt andra mål i matchminut 24.

Vad sa ni i paus?

-Att vi skulle vara ödmjuka och fullt koncentrerade från start. Det kan gå fort i bandy. Får man två snabba mål emot sig så kan det vara svårt att koppla på igen om man inte är med från start. Man måste ha en hög koncentrationsnivå matchen igenom och det tycker jag vi hade idag.

I den andra halvleken blev Villa Lidköping lite passiva i sitt spel, men det är något som Johan Sixtensson har stor förståelse för.

-Ja absolut, fullt förståeligt med den ledningen och ett Vetlanda som satasade lite mer. Men totalt sett så gör vi en väldigt bra match.

Matchen slutade 5-0 och den andra halvlekens enda mål gjorde Christoffer Edlund på passning av Johan Löfstedt. Nu väntar en kort återhämtning innan det är dags för den andra gruppspelsmatchen mot Hammarby.

-Idag var vi påkopplade och det märktes innan matchen. Vi var sugna på att spela igen och då har vi ofta en rörlighet i spelet och en stor aktivitetet.

Vad väntar nu?

-Återhämtning, jogga och käka bra. Nu kopplar vi bort den här mtatchen och tittar på Hammarby ikäll.

SOR8399

(Christoffer Edlund gör 2-0 efter 5 minuter mot Vetlanda)

Matchfakta

Villa Lidköping – Vetlanda BK (4-0)

1-0 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 7
2-0 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 8
3-0 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 18
4-0 Felix Pherson (Martin Karlsson) 25
—–HALVTID—–
5-0 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 55

Hörnor:

Villa Lidköping: 7
Vetlanda BK: 2

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Vetlanda BK: 0×10

Domare: Christoffer Aidesjö

Matchens lirare Villa: Martin Karlsson
Matchens lirare Vetlanda: Pontus Vilen

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Jesper Eriksson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Alexander Härndahl Jr, Martin Karlsson, Petter Björling, Theo Lewerin, Anton Johansson (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Sociala medier- & webbansvarig
Kontakt: rasmus.abrahamsson@vlbk.se