Herrlaget med fin vändning mot IFK Motala

15 januari 2020 19:00
3-4 (1-4)

Rafflande seger i Motala efter stark vändning: “Han kom igång ordentligt”

Efter en tung och seg första halvlek med 0-2 i baken, vände Villa. Det var som om ett helt nytt Villa kom tillbaka efter pausen och när slutsignalen gick stod det 4-3 till Villa.

Villa har haft det lite tungt efter årsskiftet. I andra halvlek i Motala på onsdagen mot Motala vände det dock. Det var ett anfallsglatt spelande Villa som kom ut på isen och vände underläget med 0-2 till 4-3 efter bland annat 2 mål av Joakim Andersson.

Att göra bra is utomhus när termometern visar flera plusgrader är inte lätt och detta visade sig också den här kvällen.

– Isen blev riktigt dålig efter 15 minuters spel av halvlekarna. Det var som att spela på skare och bollen studsade hit och dit, sa Villas tränare Johan Sixtensson efter matchen.

Det var också Motala, med vinden i ryggen, som tog tag i taktpinnen från början. 1-0 till hemmalaget kom efter 15 minuter och 2-0 kom i den 36:e minuten.

– Motala hade då medvind och kunde kontra på oss, när vi hade svårt att få upp bollen, sa Johan Sixtensson.

Ju längre halvleken gick blev isen allt sämre och sämre och det blev mycket lyrbandy. Efter paus när isen var ”nypolerad” var det Villa som tog över taktpinnen.

– I halvtid pratade vi bara om vissa detaljer i vårt spel. Vi skulle också blåsa på för fullt i andra halvlek, när vi hade medvind och isen var bra.

Joakim Andersson reducerade helt på egen hand till 2-1 och i den 53:e minuten kvitterade Villa genom Johan Löfstedt till 2-2. Joakim Andersson, som var på fint spelhumör den här kvällen gav Villa ledningen den 67:e minuten och Martin Karlsson gjorde 4-2 till Villa 10 minuter efteråt.

Motala gav dock matchen spänning igen efter att Jonas Enander reducerat Villas ledning till 4-3 när det återstod cirka 10 minuter av matchen.

Villa Lidköping lyckades dock hålla tätt och rodde därmed hem årets första seger med 4-3 mot Motala.

Johan Sixtensson framhåller några spelare den här kvällen:

– Ludvig Johansson och Theo Lewerin, som för övrigt gjorde sin första match från start, var mycket bra tillsammans med Martin Andreasson.

– Sen var det skönt att Joakim Andersson kom igång ordentligt, sa Johan Sixtensson.

Nästa match för Villa blir mot Åby/Tjureda i arenan nu på lördag, då fyller klubben 86 år och det firas med att vuxen- och pensionärsbiljetter kostar 86kr och ungdomsbiljetter endast 20kr.

Målskyttar:

1-0 Victor Hulthammar
2-0 Victor Hulthammar
—–HALVTID—
2-1 Joakim Andersson
2-2 Johan Löfstedt
2-3 Joakim Andersson
2-4 Martin Karlsson
3-4 Jonas Enander

Så spelade Villa Lidköping:
Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Ludvig Johansson – Theo Lewerin – Felix Pherson
Johan Löfstedt– Jesper Eriksson– Martin Karlsson
Joakim Andersson – Tim Persson
Avbytare: Alexander Härndahl (Jr), Joel Broberg, Albin Thomsen, William Arvidsson, Jon Karlsson (RMV)Rasmus Abrahamsson

Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se