1 december 2017 19:00
3-6 (1-4)

VILLA VANN DERBYT!

Det blev seger för Villa i ”Vänerderbyt” mot Vänersborg på fredagskvällen.

När matchuret visade full tid stod det 6-3 för Villa, en välbehövlig seger efter några tröga matcher.

Det blev en fartfylld start på matchen, där lagen ville mycket. För båda lagen är det prestige att ta hem segern i just dessa derbyn.

Efter 10 minuter föll det första målet. Johan Esplund drog iväg ett skott mot Vänersborgs mål och det blev retur. På returen höll sig David Karlsson framme och slog in 1-0 för Villa.

4 minuter senare kom kvitteringen. Robin Öhrlund drog sig ner mot kortlinjen vid Villas målbur och slog in en passning till en helt fri Robin Lundqvist. 1-1.

Det höga tempot i matchen fortsatte och i den 34:e minuten kunde Villa återigen ta ledningen. Joel Broberg drog upp ett anfall, spelade Felix Pherson som styrde bollen mot mål, där Tim Persson kunde peta in den till 2-1 för Villa.

Några minuter senare kunde Vänersborg kvittera igen. Emil Viklund slog ett skott i stolpen och Juho Liukkonen kunde slå in returen bakom Jesper Thimfors. Efter första halvlek stod det 2-2.

Någon minut in i den andra halvleken kunde Villa ta ledningen igen. Den här gången var det Christoffer Norin som nätade, efter en fin passning från Jesper Eriksson till 3-2 för Villa.

Efter detta tycktes det som om Villa kopplat greppet på rivalerna från Vänersborg. En kvart in på den andra halvleken gav detta resultat när Christoffer Norin återigen skrev in sig i målprotokollet. Detta efter skott från Joel Broberg som gav en retur. 4-2 för Villa.

Det blev mycket Villa efter detta och några minuter efter 4-2 gjorde Tim Persson mål som kunde blivit 5-2. Detta dömdes dock bort eftersom domaren ansåg att Tim sparkat in bollen.

5-2 kom istället i den 77:e matchminuten. Förre Vänersborgsspelaren Felix Pherson fick fatt i en retur efter ett stolpskott av Christoffer Norin och Felix kunde göra sitt första mål i Villadressen i elitserien. 5-2 för Villa.

Det blev åtskilliga minuters tillägg på matchen och redan i den första, matchminut 91, reducerade Vänersborg till 5-3. Detta hjälpte dock föga. I matchens sista minut fick Villa straff och den satte David Karlsson stenhårt i mål till 6-3 för Villa.

– Detta var 14:e matchen mot Vänersborg i rad, utan att förlora. Det var en underbar derbymatch, konstaterade Villas tränare Martin Arvidsson efter matchen.

Martin tycker att matchen som helhet var mycket bra. I början var det ganska jämnt och tätt, men i takt med tiden tog Villa över alltmer.

– Det är speciellt med derbyn mot Vänersborg, det tycker nog alla i Lidköping som är intresserade av bandy.

– Det är svårt att framhålla några speciella spelare, men vill ändå nämna Tim Persson och Christoffer Norin. Dessutom tycker jag att försvaret var riktigt bra i andra halvlek, sa Martin Arvidsson.

Nu blir det ett uppehåll i seriespelet och inte förrän den 13 december är det dags igen. Då möter Villa Broberg på bortaplan.