Herrlaget vann borta mot Sirius

12 januari 2022 19:00
3-8 (2-5)

Full pott i bortaturnén  – Christoffer Edlund fyramålsskytt på Studenternas: ”Ett steg i rätt riktning”

Villa Lidköping kan vända hem till Lidköping med fyra poäng av fyra möjliga. Segern mot Broberg/Söderhamn följdes upp med 8-3 på Studenternas mot Sirius.

– Vi gör en bra laginsats, vi fightas och krigar på den här isen som blir svårspelad. Det går att spela på den ett tag och sedan blir det mycket krig där ute. Överlag gör vi en bra match och vi tar två viktiga skalper på den här bortaturnén, säger Christoffer Edlund som öppnade och avslutade målskyttet i den här matchen.

Alexander Karlgren hittade Christoffer i djupet efter bara ett par minuter och det skulle bli starten på en halvlek som Villa Lidköping vann med 3-1.

Daniel Bäck-Nirs kvitterade på en hörna men Alexander Karlgren och Tim Persson såg till att bortalaget kunde återta ledningen. Alexander med ett fantastiskt solonummer och Tim med en perfekt placering framför målvakten och 2-1 var ett faktum.

Efter 35 minuter satte Christoffer Edlund sitt andra mål på en hörna och det blev även halvtidsresultatet.

– Även om det är svårt på isen så tycker jag vi har rätt bra kontroll. Vi drar ner på tempot och exploderar när vi har lägen.

Och exploderade det gjorde man i inledningen av den andra halvleken. Mellan matchminut 45 och 49 hade Villa Lidköping gjort tre mål och 1-6 var ett faktum.

Först var det Joel Broberg med dubbla mål. Det första efter en fin passning i luften från Felix Pherson och bara en minut senare var det dags att bli framspelad av Johan Löfstedt och läckert kunde Joel dra sina försvarare och sprätta upp bollen bakom Anton Andersson i Siriusmålet.

Christoffer Edlund han ville inte vara sämre. Martin Karlsson hittade ”Chrille” i vänstervinkel och sedan small det i nätet.

– Jag tycker att vi spelar lite mer i djupled idag, vilket vi blir tvungna till. Det är något som vi är bra på så det är bra att vi kryddar vårt spel med det, säger Edlund.

Matchen den slutade 3-8 efter två reduceringsmål av hemmalaget och mål av Johan Löfstedt och Christoffer Edlund.

Nu har Christoffer gjort 51 mål och han berättar mer om sin form:

– Formen har varit bättre, men det här var ett steg i rätt riktning. Det är en lång säsong och ibland kommer dippar och då gäller det bara att ta sig upp ifrån dom.

Nu väntar hemresa och sedan träning inför vad som komma skall. Först ut är Rättvik på bortaplan (lördag) och sedan Frillesås på hemmaplan den 18 januari.

– Skönt att spela matcher igen, vi njuter hela tiden. Man vet liksom inte vad som ska hända och det kastas om matcher hit och dit. Vi tar varje dag som den kommer och kommer vara redo när det väl är match. Det ska bli kul med januari, februari och mars här nu. Mycket matcher.

Laguppställning / Matchfakta (IK Sirius – Villa Lidköping BK | 3-8)


0-1 Christoffer Edlund (Alexander Karlgren) 5
1-1 Daniel Bäck-Nirs (Ted Haraldsson) 27
1-2 Tim Persson (Alexander Karlgren) 31
1-3 Christoffer Edlund (Alexander Karlgren) 35
—–HALVTID—
1-4 Joel Broberg (Felix Pherson) 46
1-5 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 46
1-6 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 47
2-6 Arvid Tapper (Ted Bergström) 62
3-6 Nils Bergström 69
3-7 Johan Löfstedt (Alexander Karlgren) 81
3-8 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 87

Hörnor:

IK Sirius: 10
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:

IK Sirius: 1×10
Villa Lidköping: 0x10

Publik: 1776

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Alexander Karlgren
Martin Karlsson (K) – Joel Broberg
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Alexander Härndahl, Petter Björling, Melker Broberg (J), Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se