Villaförlust mot Jenisej - Avgörande i tidig lördagsmatch

11 oktober 2013 22:40
5-1 (2-0)

Villaförlust mot Jenisej – Avgörande i tidig lördagsmatch

Kanske inte helt oväntat blev ryska Jenisej för svårt för Villa Lidköping i den andra gruppspelsmatchen i World Cup. Ryssarna vann med 5-1 (3-1) och nu väntar en direkt avgörande match mot ett annat ryskt motstånd om det ska bli kvartsfinal eller inte. Redan kl 8.30 lördag morgon möts Villa Lidköping och Vodnik – båda dessa lag har tidigare besegrat Västerås i gruppspelet.

Matchen mot Jenisej skulle börja kl 22.00 men blev försenad och var inte avslutad förrän strax före midnatt. Villaspelarna har alltså inte stort mer än åtta nattimmar på sig för att återhämta sig inför matchen mod Vodnik. Det ryska motståndet mötte Västerås tidigt på fredagskvällen och har alltså fått en ordentlig nattvila.

Matchen mot Jenisej började annars på bästa tänkbara sätt för Villa. Efter knappt tio minuters spel – ungefär samtidigt som Sverige avslutade den lyckosamma kvalmatchen i fotboll mot Österrike – gjorde David Karlsson 1-0 på passning från Daniel Andersson. En viss Sergey Lomanov såg dock till att Villaglädjen inte blev så långvarig. Först kvitterade han till 1-1 och precis före paus såg han till att den ryska ledningen var 3-1 efter 30 minuters spel. Villa hade annars haft en period med både hörnor och ett flertal skott på mål som kunde betytt kvittering.

I andra halvlek drog Jenisej ifrån och när 5-1 var ett faktum mindre än tio minuter före full tid var matchen avgjord. Det är alltså bara att försöka ladda om, men som nämnts tidigare har väl aldrig återhämtningstiden varit mindre från en match till en annan än nu.