Fortsatt obesegrade på bortais..

18 december 2015 18:00
2-5 (1-4)

Ny bortaseger för Villa Lidköping – Starkt att vända underläge i Kalix

Villa Lidköping fortsätter att skörda framgångar på bortaplan. Av höstens matcher på bortais har det blivit 13 av 14 möjliga poäng sedan Kalix besegrats på sin hemmais på fredagskvällen. Villas segersiffror skrevs till 5-2 efter 1-1 i paus och nu är det bara att ladda om till returen i Sparbanken Lidköping Arena redan på söndagskvällen.

– Det var återigen en stabil insats defensivt, men framför allt gjorde vi en bra insats i andra halvlek, summerade Magnus Muhrén matchen strax efter slutsignalen.

Snabb vändning efter Kalixledning

Första halvlek dominerades till viss del av Villa, men något ryck i målprotokollet blev det aldrig. David Karlsson gav Villa ledningen efter en dryg kvart sedan han slagit in en hörna. Det hade kunnat bli fler Villamål, men mot slutet av halvleken blev det istället två före detta spelare med Villaanknytning som såg till att det var jämnt i paus.  Christoffer Nordin kvitterade för Kalix efter bra förarbete av Erik Olovsson.

– Kalix hade även läge för ledning under första halvlek, men  spelarna tog till sig direktiven i paus och de sista 45 minuterna blev mycket bättre, säger Magnus Muhrén.

Ändå såg det lite jobbigt ut efter paus. Christoffer blev neddragen en bit in i andra halvlek och Kalix fick straff och helt plötsligt såg det lite jobbigt ut för gästerna. 2-1 till hemmalaget förvandlades dock under sex minuter till ny ledning för Villa Lidköping. David Karlsson satte 2-2 i krysset och Martin Andreasson återgav Villa ledningen sedan Villa tagit vara på en hörna. Innan de här snabba Villamålen kändes det dock som Kalix var på gång ordentligt.

Det som kan betraktas som spiken i kistan kom när Daniel Andersson satte 4-2. Tim Persson drog upp anfallet och serverade David Karlsson en passning som resulterade i retur och Daniel Andersson blev målskytt.  Lars Fall satte sedan 5-2 ur dålig vinkel och matchen var avgjord.

– Det kändes givetvis bra att få vara med i målprotokollet igen. Vi är trygga i det vi gör just nu och det känns kanonbra. Andra halvlek ska vi vara riktigt nöjda med,  säger Lars Fall som blivit riktigt framgångsrik även framåt den här säsongen…

Magnus Muhrén är väldigt nöjd med andra halvlek.

– Vi visade kraft och pondus och även om det började regna under slutdelen blev vi aldrig stressade. Det är med en skön känsla som vi klarar av den här uppgiften och tar två viktiga poäng, summerar Magnus matchen i Kalix.

Försvarsmässigt var det återigen en imponerande insats och ska vi lyfta fram någon så är det Martin Andreasson som var lysande den här kvällen. Daniel Andersson är också oerhört nyttig med flera framspelningar och ett eget mål. Ser man bakåt måste också Jesper Thimfors i mål få ett särskilt erkännande.

Redan på söndag är det alltså returmatch mot Kalix i Sparbanken Lidköping Arena. Avslag kl 17.00
KÖP BILJETT HÄR! 

Bengt Andersson
 

TV: Se höjdpunkterna här. 
 


Målskyttar: 

0-1 David Karlsson (Daniel Andersson) hörna 17
1-1 Christoffer Norin (Erik Olovsson) 38 
—-HALVTID—-
2-1 Johan Sundqvist straff 45
2-2 David Karlsson (Daniel Andersson) 46
2-3 Martin Andreasson (Daniel Andersson) hörna 52
2-4 Daniel Andersson 75
2-5 Lars Fall (Daniel Andersson) 77

Utvisningar:
Kalix: 1×10
Villa Lidköping: 3×10

Hörnor:
Kalix: 4
Villa Lidköping: 10

Publik: 454

Huvuddomare: Jyrki Rekilä

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Ludvig Johansson
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
22 Martin Andreasson
23 Filip Florén
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling
 


/Rasmus Abrahamsson. 
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se