Damlaget vann snömatchen på Skarpe Nord mot KS Bandy

9 december 2021 19:00
0-7 (0-3)

Villa Lidköping tog femte raka segern och toppar Elitserien – vann snömatchen i Skarpe Nord: ” Hon tar för sig ordentligt och är med och driver spelet”

Det blev en krigarmatch utomhus på Skarpe Nord när Villa Lidköping gästade KS Bandy på torsdagskvällen. Matchen den fick avgöras under snöfall och det var Villa Lidköping som var starkast.

– Det blev en match med mycket snö, där vi fick kämpa i 90 minuter och jag tycker att det är vi som styr spelet när det väl är spelbar is, säger Andreas Ingemarsson direkt efter slutsignalen.

Tilda Ström började med att sno bollen efter en miss i KS-försvaret. Fri med målvakten kunde hon enkelt rulla in matchens första mål och det blev också det enda på en halvtimme.

Isen var knappt spelbar men efter 28 minuter kom matchens andra mål. Malin Kall fick förtroendet på en högerhörna och på returen var Moa Friman framme och petade in 2-0. Tio minuter senare hade Villa Lidköping en bra period med två mål på två minuter. Tilda Ström gjorde sitt andra mål i matchen på en hörna innan det var dags för 16-åringen, Moa Lind, att göra sitt första Elitseriemål i karriären, asssiterad av Ida Friman satte hon halvtidsresultatet 4-0.  

– Det är jättekul att våra yngre spelare tar för sig där ute. Sofie som vaktar målet gör det hon ska och håller nollan och Moa Lind gör sitt första elitseriemål och visar att hon har näsa för målet. Sedan så har vi Freja Lööf, hon tar för sig ordentligt och är med och driver spelet, berömmer Andreas.

Direkt i den andra halvleken passade Sanna Gustafsson på att nyttja den nyplogade isen som till en början var spelbar. Med en fint solonummer och ett stenhårt högerskott satte hon 5-0. Det var även Sanna som satte 6-0 på en straff efter 62 minuter.

Matchens sista mål det stod Tilda Ström för när hon plockade ner ett fint lyft från Sanna Gustafsson och kunde runda KS-målvakten. 7-0-segern betyder två nya poäng och damlaget är fortsatt obesegrade och har en fantastisk målskillnad på 51-4. Nu väntar Skutskär på bortaplan – redan på lördag klockan 14.00.

– För tredje gången på fem matcher så håller vi nollan och det är skönt såklart, det visar att vi tar defensiven på allvar.

Matchfakta / Laguppställning (KS Bandy – Villa Lidköping)

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

0-1 Tilda Ström 4
0-2 Moa Friman 30
0-3 Tilda Ström (Viktoria Karlsson) 35
0-4 Moa Lind (Ida Friman) 36
—–HALVTID—–
0-5 Sanna Gustafsson (Julia Wallgren) 46
0-6 Sanna Gustafsson (straff) 62
0-7 Tilda Ström (Sanna Gustafsson) 90

Hörnor:

KS Bandy: 0
Villa Lidköping: 13

Utvisningar:

KS Bandy: 4×10
Villa Lidköping: 1×10

Domare: Tobias Kesselbring

Så spelar Villa Lidköping:

Sofie Millqvist
Annie Berner – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund– Malin Kall
Ida Friman – Julia Wallgren – Moa Friman
Wilma Wachenfeldt – Tilda Ström

Avbytare: Freja Lööf, Moa Lindh, Sanna Gustafsson, Agnes Ögren (K) och Ida Jacobsen (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se