Värdefull tvåpoängare i Ljusdal - Men det stod och vägde länge.

26 november 2014 19:00
3-5 (1-3)

Se matchen i repris – klicka på play och spola fram till cirka minut 25.Sändning från LBK Play

Värdefull tvåpoängare i Ljusdal – Men det stod och vägde länge…

In i slutkvarten var det ovisst och spännande när Villa Lidköping gästade Ljusdal på Idrottsparken på onsdagskvällen. Då steg Daniel Andersson fram och gjorde 4-3 lika snyggt som matchavgörande. Att sedan David Karlsson var mannen som definitivt avgjorde till 5-3(2-2) var väl inte tidernas största sensation…
– Visst var det en gastkramande match och vi är jätteglada att det blev två poäng, sammanfattade Martin Arvidsson i tränarstaben tillställningen.

Chockstart
Ljusdal började dock den här matchen på ett imponerande sätt och innan första kvarten var spelad hade hemmalaget gjort både 1-0 och 2-0. Målskytt båda gångerna var Kalle Mårtensson. Det första efter en soloprestation och det andra på straff.
På Villas fjärde hörna klippte Johan Malmqvist in reduceringen efter drygt 20 minuters spel. Jesper Bryngelson kvitterade sedan efter en genial passning från Jesper Eriksson.
Närmare än en hörna i trävirket av David Karlsson kom inte Villa i första halvlek. ”Davva” var nära ytterligare några gånger paus men det dröjde tolv minuter innan det dags för bortaledning. Johan Karlsson tog sig igenom och blev fälld. Den efterföljande straffen satte ”Davva” i mål.
Nu trodde väl Villaanhängarna att det skulle lossna, men Ljusdal gav aldrig upp. Linus Rönnqvist blev utvisad och då gjorde Kalle Mårtensson sitt och Ljusdals tredje mål.
– Då blir vi oroliga och det är ganska typiskt när vi haft en period av matcher där det mest blivit oavgjort, säger Martin.
Villa fick sedan även Daniel Lehnbom och Tobias Nyberg utvisade och det tände givetvis hoppet för Hälsingefolket. Då steg som nämnts Daniel Andersson fram och satte på egen hand 4-3 när det återstod drygt tio minuter av ordinarie matchtid. Ett klassmål!
Villa spelade klokt under avslutningen och i matchminut 89 kom det som satte punkt för spänningen. Tim Persson sköt och David Karlsson höll sig framme och satte 5-3.

Poängen viktiga
I Villa kan väl i ärlighetens namn de flesta ännu mer. Petter Björling måste dock få extra beröm och Jesper Erikssons första halvlek var mycket bra.
Ljusdal har i och för sig bara en poäng, men spelar inte som ett bottenlag precis. Kalle Mårtensson hade en stor kväll och var bäst i hemmalaget.
– Ljusdal är ett svårspelat lag och det är ju fler som haft svårt här. Dom backar hem och satsar på kontringar och gör det bra, säger Martin .
Villaledningen är alltså nöjd med segern, men är också väl medveten om att det finns mer att jobba på. Närmast är det ju också bäddat för en av säsongens festligaste tillställningar då IFK Vänersborg kommer till Sparbanken Lidköping Arena.
– Vi har redan börjat uppladdningen, säger Martin.