Tredje raka segern för damlaget!

28 november 2020 13:15
1-8 (0-3)

Två nya poäng kom på lördagen när damlaget vann stort mot nykomlingen – laget har ännu inte förlorat den här säsongen: ”Bestämde oss innan att Mölndal inte skulle få någon tid med bollen”

Två raka segrar blev till tre. Damlaget åkte till Arena Vänersborg och besegrade Mölndal på ett behagligt sätt.

Villa Lidköping tog tag i taktpinnen från start och det märktes att planen var tydlig. Spela ett högt och aggressivt försvarsspel för att sätta press på Mölndal över hela banan. Något som man fick utdelning på direkt.

Matchens första mål kom redan efter fem minuter och det var Malin Kall på en högerhörna. En hörna som man skapade tack vare det presspelet som sedan genomlyste hela första halvlek. 2-0 och 3-0 gjorde Tilda Ström och Agnes Ögren ökade på till 4-0 efter 32 minuter.

-Vi bestämde oss innan att Mölndal inte skulle få någon tid med bollen nere på deras planhalva och det ger utdelning ganska fort. Vi har ett par lägen när dom till och med sätter bollen på oss men vi blir lite stillastående och dom kan fånga upp oss igen, säger Christer Andersson efter matchen.

Hemmalaget fick varken tid att andas, hålla bollen inom laget eller bygga anfall, var man än rörde sig så var det en Villaspelare som flåsade i nacken och Mölndal hade svårt att ta sig över på offensiv planhalva under den första halvleken.

Villa Lidköping ökade, helt rättvist, på ledningen till 5-0 när Moa Friman var framme på en hörnretur. Mölndal skulle dock få utdelning precis innan paus. Ett hörnmål av Sara Adolfsson till 1-5.

-Jag var nöjd med den första halvleken, vi gjorde det vi bestämde oss för och det tycker jag även att vi gör i den andra halvleken. Men det blir svårare att skapa chanser när dom faller ner med hela laget i eget straffområde.

I den andra halvleken var det svårare för Villa Lidköping att hitta målet. Man fortsatte att sätta hög press på Mölndal och spelet såg snarlikt ut. Men ett försvarsstarkt Mölndal kryddat med en storspelande Ellen Ahrnberg i målet motade Villa Lidköping flera gånger om. Lägg då till att Ahrnberg räddade dubbla straffar. Fem Villamål i den första halvleken följdes ändå upp med tre i den andra halvleken och Villa Lidköping kan räkna hem sin tredje raka seger. När domaren blåste av matchen stod det 1-8 på tavlan och bästa målskytt i Villa Lidköping blev Tilda Ström med sina tre mål. Kul var det även att se Sanna Gustafsson som var tillbaka efter sin hjärnskakning.

I och med dagens seger är Villa Lidköping fortsatt obesegrade under säsongen 20/21 och Christer summerar säsongsstarten såhär: 

-På det stora hela så är jag nöjd med matchen och säsongsinledningen. Vi har fortfarande lite tendenser att slappna av när det närmar sig slutet på matchen men samtidigt så har vi ju bra kontroll på matcherna vid dom lägena och spelar av matchen. Kul även att se Sanna i samma gamla goda form som innan skadan.

Nästa match blir betydigt tuffare. Den 5 december kommer AIK Bandy till Lidköping för omgång 4. Matchen startar 16.00.

FAB0260

(Villa Lidköping fortsatt obesegrade under säsongen)

Matchfakta

Mölndal – Villa Lidköping (0-3)

0-1 Malin Kall (Viktoria Karlsson) 5
0-2 Tilda Ström (Matilda Svenler) 7
0-3 Tilda Ström 18
0-4 Agnes Ögren 30
0-5 Moa Friman 39
1-5 Sara Adolfsson (Caroline Pettersson) 46
—–HALVTID—–
1-6 Lista Östman (straffretur) 48
1-7  Ida Friman (Tilda Ström) 85
1-8 Tilda Ström (Moa Friman) 92

Hörnor:

Mölndal: 2
Villa Lidköping: 15

Utvisningar:

Mölndal: 2×10
Villa Lidköping: 1×10

Så spelade Villa Lidköping:

Pernilla Elardt
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund – Wilma Wachenfeldt
Ida Friman – Agnes Ögren – Malin Kall
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Moa Friman, Julia Wallgren, Annie Berner och Pernilla Elardt (rmv)

BANNER MALL sport


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se