Oavgjort mot Neftyanik 2-2 (1-0).

9 oktober 2015 15:45
2-2 (1-2)

 

Oavgjort i den andra gruppspelsmatchen mot Neftyanik – Nära att avgöra matchen i den sista minuten

Den andra gruppspslematchen slutade 2-2 efter att Villa plockat ikapp ett 2-0 underläge. I matchens slutskede missade man dock en straff. Nu krävs en seger imorgon.

Första halvlek var det Villa Lidköping som ägde mest boll. Neftyanik föll snabbt ner med hela försvaret och väntade på kontringsmöjligheter. Ryssarna tvingade Villa att kliva runt på kanterna och det skapades inte särskilt många farliga målchanser.

Några tveksamma offsidesituationer som hade kunnat resultera i målchanser men annars var det ingen händelserik halvlek.

Även fast det var Villa Lidköping som ägde mest boll så var det ändå Neftyanik som klev in i pausvilan med ledningen efter 1-0 på hörna i den sjätte matchminuten.

Andra halvlek startade på värsta tänkbara sätt. Neftyanik skapade sig en straff och utökade ledningen till 2-0. Efter detta fick Villa Lidköping jaga, vilket man gjorde på ett bra sätt och reduceringen kom i matchminut fyrtioett efter ett hörnmål av Johan Malmquist. Fem minuter senare kom också kvitteringen efter att Daniel Andersson snyggt spelade fram David Karlsson.

I detta skede av matchen blev det en kamp om ledningsmålet och man kan väl säga att båda lagen var riktigt nära och Villa Lidköping fick den absolut bästa målchansen när Daniel Andersson fixade en straff i den sista matchminuten. Dock räddade Neftyaniks måvakt Joel Othen, David Karlssons skott. Kort efter det var sextio minuter spelade, vilket betydde skiljestraffar.

Straffläggningen vann Villa Lidköping och därmed har man inbördes fördel på Neftyanik om lagen skulle sluta på samma poäng.

1-0 Anatoliy Golubkov. Assist: Erik Säfström.
——————–HALVTID——————–
2-0 Pavel Ryazantsev (straff).
2-1 Johan Malmquist. Assist: Jesper Eriksson (hörna).
2-2 David Karlsson. Assist: Daniel Andersson.
———————FULLTID——————–
Straffar:
2-3 Martin Johansson.
3-3 Pavel Ryazantzev.
3-3 David Karlsson (MISSAD).
3-3 Anatoliy Golubkov (MISSAD).
3-4 Johan Esplund.
3-4 Artyom Bondarenko (MISSAD).
 


Nästa match är imorgon (lördag) 09.30 mot Västerås och då måste laget vinna och samtidigt få med sig resultaten från andra matcher för att gå vidare.