Målrikt i Sandviken - Fjärde oavgjorda för Villa!

22 november 2014 17:00
7-7 (2-2)

Målrikt i Sandviken – Fjärde oavgjorda för Villa!

Villa Lidköping fortsätter att spela oavgjort. För fjärde gången den här säsongen blev det kryss. 7-7 (5-5) slutade en mycket händelserik och rafflande tillställning mot Sandvikens AIK i Göransson Arena. Det var Sandvikens första poängmiss i serien och Villaspelarna har all anledning att vara både stolta och glada över insatsen.
– Vi gör en jättebra match och det känns helt ok, sade Mattias Nilsson i tränarstaben direkt efter slutsignalen.
Villaspelarna ska ha all heder att de orkade stå emot i 90 minuter. Att ta poäng mot Sandviken borta är ett styrkebevis.
– Det handlade om att kriga och slita hela tiden och det gör vi på ett bra sätt, säger Mattias.

Svängig första halvlek
Första halvlek bjöd på bandy som publiken gillade, men kanske inte fick tränarna att jubla. Det blev målrikt, svängigt och inte minst massor av bjudningar från försvaren i båda lagen.
Villa tog tidigt ledningen sedan David Karlsson slagit in en hörna och därmed noterade sig för sitt 300:e slitseriemål i Villatröjan. Patrik Nilsson kvitterade, men Jesper Bryngelson såg till att gästerna återtog ledningen. Med två mål av Erik Pettersson var Saik plötsligt i ledningen med 3-2. Det skulle dock vända igen och det med tre raka Villamål. Daniel Andersson (passning David Karlsson), Tim Persson (på retur efter skott från Mattas Johansson) och Jesper Bryngelson med sitt andra mål för kvällen såg till att det stod 3-5 på anslagstavlan. Innan paus var det dock kvitterat sedan Ted Haraldsson och Patrik Nilsson målat för hemmalaget.
Villa började andra halvlek bäst och David Karlsson visade gammal härlig målaptit. Efter Mattias Johanssons förarbete satte ”Davva” 5-6 och sedan kom 5-7 efter kvällens vackraste anfall där Daniel stod bakom förspelet. Tvåmålsledningen blev dock tyvärr inte många sekunder gammal då Erik Pettersson – tremålskytt liksom ”Davva” – reducerade direkt efter avslag. Ytterligare en stor måltjuv – Patrik Nilsson – kvitterade till 7-7 som visade sig bli slutresultatet. Sista kvarten blev mållös och det känds nog som båda lagen var nöjda med delad pott den här gången.

Säleby fick pris
De bakre regionerna i Villa såg lite annorlunda ut den här gången. Martin Johansson är skadad och Erik Rosengren fick vila. Istället såg vi Daniel Lehnbom och Johan Malmqvist framför Jakob Säleby i målet.
– Både Johan och Daniel gjorde bra ifrån sig. Säger Mattias.

”Sälen” fick pris som bäste Villaspelare och framför allt i andra halvlek svarade han för många fina räddningar. Jesper Eriksson gjorde en jättebra match och tillhörde planens absolut bästa. Framåt presterar David Karlsson, Daniel Andersson och Jesper Bryngelson mycket bra matchen igenom.
Erik Pettersson belönades som bäste man i hemmalaget, men Daniel Mossberg måste också nämnas. Patrik Nilssons målfarlighet består och han uppmärksammades före matchen för att ha gjort 400 mål i Saik-tröjan.