Herrlaget imponerade och vann borta mot Sandviken

30 december 2018 17:00
2-8 (1-5)

Villa Lidköping kan fira nyår som serieledare – komfortabel seger bort mot Sandviken i årets sista match: ”Vi är så här bra när vi får till det”

Största segern någonsin borta mot Sandviken när Villa Lidköping tog två blytunga poäng i Göransson Arena.

– Det här var den bästa matchen för säsongen, speciellt den andra halvleken som vi äger fullständigt. Vi är så här bra när vi får till det och det ska bli skönt att fira nyår som serieledare, säger Martin Arvidsson efter matchen.

Den första halvleken bjöd på en fin bandy med många chanser åt båda hållen. Sandviken gjorde matchens första mål via Hannes Edlund och Martin Karlsson kvitterade för Villa Lidköping efter en halvtimme.

Precis innan halvtid stod Johan Löfstedt för en härlig genomåkning och assisterade Joakim Andersson som satte Villa i ledningen. Minuten efter var Joakim framme igen och satte 3-1.

– Första halvleken var bra från båda lagen men i slutet märkte vi att dom blev trötta. Det tillsammans med två mål blev jätteviktigt för oss, säger Martin och fortsätter:

– Sen kommer vi ut i andra halvlek och äger den fullständigt.

Villa Lidköping bjöd på propagandabandy. Först en drömstart med Johan Löfstedt bomb i krysset och sedan rullade det bara på. Stabilt försvarsspel kombinerat med fantastiska anfallskombinationer.

– Många är riktigt bra idag men jag vill ändå plocka fram Johan Esplund, Felix Pherson och Johan Löfstedt. Sedan var även Jesper Thimfors riktigt bra.

Det känns som ni bara blir bättre och bättre ju längre matchen går?

– Ja, vi ser att dom går tufft på sina bästa spelare så dom orkar inte till slut. Vi rullar på bra med bytena och är starka i slutet. Vi får en fullträff idag och då är vi så här bra, säger Martin.

Matchen slutar 8-2 och Villa Lidköping kan alltså fira ut det gamla och in det nya året som serieledare. Endast en förlust på 16 matcher och en poängskörd på 30 poäng.

– Skönt att avsluta året med en serieledning. Vi har tappat tre poäng det här året så det är jättebra. Vi har varit sämre i visa matcher men vunnit ändå och det är en styrka, att vi kan vara jobbiga att möta även om vi inte är i form. Men när vi får en fullträff är vi fantastiskt bra.

Nästa match spelas hemma mot Bollnäs den 4 januari, klockan 19.00 – varmt välkomna.

 


 

Målskyttar:

1-0 Hannes Edlund (Daniel Mossberg) 5
1-1 Martin Karlsson (Johan Esplund) 32
1-2 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 43
1-3 Joakim Andersson (Tim Persson) 44
—–HALVTID—–
1-4 Johan Löfstedt (Joakim Andersson) 47
1-5 David Karlsson (Johan Löfstedt) 54
1-6 Joakim Andersson (Johan Esplund) 60
1-7 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 81
2-7 Christoffer Edlund 87
2-8 Tim Persson (Martin Karlsson) 88

Hörnor:
Sandviken: 5
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:
Sandviken: 1×10
Villa Lidköping: 2×10

Publiksiffra: 1327

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Felix Pherson
Petter Björling

Mittfält:
Johan Esplund
Martin Karlsson
Johan Löfstedt

Anfall:
Joakim Andersson
David Karlsson

Avbytare:
Joel Broberg Jr
Tim Persson
Sune Gustafsson Jr
Christoffer Norin
Jon Karlsson (RMV)