Förlust trots en bra prestation från damlaget..

16 december 2017 13:00
4-2 (2-1)

Villa Lidköpings damlag förlorade bortamötet mot Sandvikens AIK: "Vi var värda ett bättre öde"

Ibland får man skylla på att turen inte var på vår sida och efter dagens bortamöte mot Sandvikens AIK kan nog samtliga inblandade hålla med. Massvis med chanser för Villas damer men bollen ville bara inte in i mål. Slutresultatet 4-2 (2-1) speglade inte hur matchen såg ut.

Efter en skön seger hemma mot Söråker i fjärde elitserieomgången var det nu dags att möta Sandvikens AIK/BK på bortaplan. Ett lag som ligger bredvid Villa i tabellen och där en seger är viktig för den fortsatta fighten om placeringarna i tabellen.

Inför detta möte hade tränarna flyttat om lite bland spelarna i laget och flyttat upp bl a Agnes Ögren och tagit in Tilda Ström i kedjan och även flyttat upp Viktoria Karlsson i offensiv mittposition och satt in Olivia Rustas, som fick en assist i andra halvlek.

Första halvlek dominerade Villa Lidköpings damer. Men ett par riktigt snörpliga ”skit”-mål gjorde att Sandviken gick till pausvila med ett måls ledning. Då matchen spelades på uteis hade Villa lite fördel av medvind vilket Sandviken nyttjade under andra halvlek. Flera fina avslut på mål och flera hörnor men bollen ville inte in.

Redan i andra spelminuten tog Sandviken ledningen då bollen rullade mot Felicia Kall i Villas mål och av någon konstig anledning letade sig in målburen.

-Vet inte riktigt vad som hände där, tittat på det i efterhand men svårt att se vad som hände, säger tränaren Stefan Johansson efter matchen.

Efter alla Villas chanser satte tillslut Rut-Lina Berner in kvitteringsmålet till 1-1. Men glädjen fick inte vara så länge innan Sandviken åter igen tog ledningen till 2-1.

I andra halvleken fick Sandviken lite mer fart på sitt spel och kunde utöka sin ledning till både 3-1 och 4-1 innan tillslut Tilda Ström kunde sätta slutresultatet 4-2 efter en snygg passning från Olivia Rustas.

-Vi är inte ett dugg sämre än Sandviken denna matchen, fortsätter Stefan. Vi var värda ett bättre öde kan jag tycka. Men dom kommer få en gruvlig revansch när de kommer på besök nästa gång.

Ja en ”gruvlig revansch” ser vi fram emot när Sandviken besöker Sparbanken Lidköping Arena den 3 februari. Men innan dess skall Villa ta emot AIK på annandagen.


 


 

Målskyttar:

1-0 Tilda Jonsson 1
1-1 Rut-Lina Berner (Agnes Ögren) 30
2-1 Rebecce Larsson 34
—–HALVTID—–
3-1 Hanna Snäll (Tova Grönoset) 65
4-1 Tova Grönoset (Wilma Uhlin) 77
4-2 Tilda Ström (Olivia Rustas) 87
 

Hörnor:
Sandvikens AIK: 8
Villa Lidköping: 11     

Utvisningar:
Sandvikens AIK: 2×10
Villa Lidköping: 2×10
 

Laguppställning:

 

8. Hanna Fredriksson

9. Rut-Lina Berner

12. Agnes Ögren

14. Olivia Wallgren

18. Julia Wallgren

19. Annie Berner

21. Jenny Karlsson

20. Tilda Ström

22. Ellen Johansson

23. Sara Svensson

25. Malin Kall

28. Sofia Eriksson

32. Sofie Millqvist

44. Frida Wiklund

78. Viktoria Karlsson

93. Felicia Kall

98. Elin Sundqvist

 
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se