Bildspel smalare
Bildspel smalare

Ida Friman fem poäng när damlaget vann den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen

26 september 2021 15:00
0-12 (0-9)

Damlaget med ny storseger  – storseger mot Sandviken i den andra gruppspelsmatchen: ”Trygga i defensiven”

3-0 i paus blev 12-0 efter nittio minuter när Villa Lidköping åkte upp till Göransson Arena och vann mot Sandviken.

– Vi är mest nöjda med vår defensiv idag. Arbete som vi lägger ner över hela banan är imponerande. De farligaste chanserna som Sandviken har är ett par hörnor så det känns tryggt, säger en nöjd Andreas Ingemarsson efter sina andra raka seger i sin nya roll som huvudtränare.

Det skulle ta tio minuter innan matchens första mål kom och det av som så många gånger förut – Tilda Ström. Innan paus hann Villa också med att göra både 2-0 och 3-0, men Andreas ger halvleken betyget godkänd – han utvecklar:

– Vi är lite passiva inledningsvis på matchen, men samtidigt har vi ju ändå kontroll på den. Vi skapar några vassa lägen fram men får inte in bollen. I den andra halvleken börjar vi trycka på betydligt mer och spelarna blir mer delaktiga. Precis så som vi vill spela.

Ja och med den höga delaktigheten i laget så kunde Villa Lidköping göra hela nio (!) mål i den andra halvleken. Ida Friman stod för fyra mål och gjorde totalt fem poäng. Tilda Ström gjorde tre mål, Matilda Svenler och Moa Friman stod för två vardera.

Nu väntar två veckor med träning innan gruppspelet avslutas mot Skutskär på hemmaplan den 9 oktober.

– Nu är det två veckor kvar till nästa match mot Skutskär så det blir en tuff träningsvecka framför oss och sedan ladda för att avsluta gruppspelet på bästa sätt.