Villa Lidköping är tillbaka på vinnarspåret

29 december 2022 19:00
1-8 (0-6)

Villa Lidköping tillbaka på vinnarspåret – efter kaptenens stormatch: “Hon var ett monster idag”

Damlaget tog säsongens sjunde seger när man besegrade Skirö på bortaplan med 8–1 efter 2–1 i paus. Nu kan laget fira in det nya året och ladda inför en ny seriefinal mot Västerås den 6 januari i Sparbanken Lidköping Arena.

Förlusten mot Västerås är glömd, nu ligger i stället fokuset på att vinna nya matcher med målsättningen om att vinna Elitserien.

Ikväll kom en ny viktig seger när laget trots en jämn första halvlek kunde dra ifrån tidigt i den andra halvleken och sedan vinna matchen komfortabelt.

– Vi blev lite för mycket åkande och vi spelade för svårt, vi lyckades inte flytta bollen så som vi ville. Vi var inte helt nöjda med första halvlek men i andra så gör vi det jättebra, spelar stort och tillåts många fina anfall, säger en nöjd men också lite frustrerad Andreas Ingemarsson efter matchen.

Frustrationen? Jo, ett slag mot Freja Lööf som tvingade juniortalangen att avbryta matchen. Och som tvingade Villa att spela med en spelare kort i en timme.

– Det är tråkigt att det ska behöva bli så. Vi får se status med Freja, hon ska in på röntgen imorgon men det var ett slag över armen och hon kunde inte fortsätta matchen.

Till det positiva. Andra halvlek och speciellt starten på den. Inom loppet av 4 minuter så hade Villa Lidköping gjort 3–1, 4–1 och 5–1 signerat: Ellen Nilsson, Sanna Gustafsson och Ida Friman.

Där var matchen in princip punkterad och om den inte var det till 100% så var den det efter 65 minuter när Ellen Nilsson satte sitt andra mål i matchen, assisterad av Agnes Ögren – kapten Ögren som Andreas hyllar något enormt efter matchen:

– Agnes är ett monster idag. Hon spelar med sådan pondus, hon drycker på vårt spel, styr vartenda anfall och gör det riktigt bra. Hon är så viktig för oss, hennes sätt att spela bandy just nu är beundransvärt.

Matchen den vann Villa Lidköping tillslut med 8–1 efter två sena mål av Emma Ahlander och Agnes Ögren.

Du hyllar Agnes här, jag förstår att det är många positiva saker från ikväll men är det något specifikt du kan peka på?

– De yngre spelarna! De kommer in från U-laget och gör det jättebra och bygger på sig erfarenhet här nu i varje byte och i varje match.

Nu väntar nyårsfirande innan det är dags för en ny seriefinal mot Västerås – i Sparbanken Lidköping Arena den 6 januari klockan 15.00.

 

MATCHFAKTA – Elitserien (Skirö AIK – Villa Lidköping)

Målskyttar:

0-1 Ida Friman 11
0-2 Sanna Gustafsson 23
1-2 Emma Nilsson (K) 27
Assist: 16. Emma Ek (A)
—–HALVTID—–
1-3 Sanna Gustafsson 50
Assist: 78. Viktoria Karlsson
1-4 Ellen Nilsson 52
Assist: 77. Moa Friman
1-5 Ida Friman 56
Assist: 11. Sanna Gustafsson
1-6 Ellen Nilsson 65
Assist: 12. Agnes Ögren (K)
1-8 Emma Ahlander 89
Assist: 19. Annie Berner
1-9 Agnes Ögren (K)
Assist: 79. Emma Ahlander 92

Hörnor:

Skirö: 3
Villa Lidköping: 13

Utvisningar:

Skirö: 1×10
Villa Lidköping: 0x10

Så spelade Villa Lidköping:

Sofie Millqvist
Annie Berner – Frida Wiklund – Viktoria Karlsson – Ebba Stern – Sanna Gustafsson
Ida Friman– Agnes Ögren – Emma Ahlander
Moa Friman – Ellen Nilsson

Avbytare: Moa Lind, Lua Nyberg, Freja Lööf, Ida Wiklström, Julia Gyldenlöve (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se