Seger mot Skutskär på bortaplan

6 januari 2020 13:00
2-3 (2-3)

Damlaget tog sin åttonde seger på nio matcher – vann borta mot fjolårets finallag: ”Fyra poäng totalt mot Skutskär visar att vi är på väg mot något bra”

Villa Lidköping besegrade Skutskär på bortaplan med 3-2 och är fortsatt i serieledning. Laget imponerar med åtta segrar och nio matcher.

-Vi gör en bra match rakt igenom, vi sätter inte våra lägen i den första halvleken så det var skönt att vi fick hål på dom tidigt i andra, säger lagets tränare, Christer Andersson efter matchen.

Det blev en mållös första halvlek på Skutskärs IP. Två lag som första hitta matchens första mål. Villa Lidköping missade för mycket bra lägen medans Skutskär hade det tufft att ta sig förbi ett vasst Villaförsvar.

-Skutskär har mycket boll i den första halvleken men vi gör det bra i vårt styrspel. Dom skapar inte mycket, vi skapar fler chanser än dom men får inte dit bollen.

Med 0-0 i paus och många missade målchanser, vad sa ni tillvarandra inför andra halvlek?

-Vi kände att vi var där och hade koll på läget och vi bestämde oss för att inte tulla på något i defensiven, vi hade lägen och vi visste att vi skulle få fler.

Direkt i den andra halvleken dunkade Matilda Svenler in ett skott i nättaket och det blev startskottet på tre snabba Villamål. Ida Friman satte 0-2 och Tilda Ström 0-3 inom loppet av fem minuter.

I slutskedet av matchen satte hemmalaget lite press på Villa Lidköping och klev upp till 2-3.

-Det blev lite darrigt när dom tryckte på men jag tycker ändå att vi gör det bra. Dom skapar inga rena målchanser, det är snarare så att vi får halvlägen att ge oss iväg, säger Christer.

Hur nöjd är du med åtta segrar på nio matcher?

-Jag är jättenöjd, framförallt att vi tar fyra poäng mot fjolårets finallag, det måste man vara riktigt nöjd med och det visar att vi är på väg mot något bra. Den defensiven som tjejerna har visat upp det senaste är fantastisk.