Villa Lidköping klara gruppsegrare efter seger mot Stabaek..

15 oktober 2016 14:15
0-8 (0-3)

 

Ungt Villa Lidköping besegrade norska Stabaek – kvartsfinal väntar ikväll

Villa Lidköping kom till dagens match, redan klara för kvartsfinalspel ikväll. Laget valde därför att ställa över flera tunga pjäser och låta de yngre spelarna få speltid. När Daniel Andersson, Jesper Eriksson och David Karlsson stod på sidan fick spelare som William Arvidsson, Elias Gillgren och Christian Älvegran chansen.

William som är lika gammal som Joel Broberg (född 1999) tog sin chans och fick göra sitt första mål i Villa Lidköpings A-trupp när han gjorde matchens sista mål (0-8).

– Tim Persson fick bollen i straffområdet och avslutade på målvakten och jag fick en returchans, så det var bara att lägga in den, sa William Arvidsson efter matchen.

Vi som satt bredvid fick se en match där Villa Lidköping ägde mycket boll och styrde matchen precis som man ville. Stabaek fick mest försvara sig och försöka hålla ner siffrorna. Det var Martin Johansson som öppnade målskyttet i matchen efter en högerhörna i den nionde matchminuten. Efter det så rullade det på, Villa Lidköping hann med att göra totalt fem mål i den första halvleken och matchen var punkterad.

– Vi bestämde i halvtid att vi skulle fortsätta på samma sätt och att vi inte skulle dra på oss några onödiga saker som kan drabba oss i fortsättningen, sa William Arvidsson på frågan om vad laget bestämde i halvtid.

Villa Lidköping valde att vila även Johan Esplund i den andra halvleken, men matchen fortsatte på samma spår som i den första halvleken och när Petter Björling satte 6-0 bakom norska målvakten, Alexander Nygård, så tappade Stabaek ännu mer energi och Villa Lidköping kunde på ett stabilt och lugnt sätt spela av matchen och vinna med komfortabla 8-0.

– Vi gör en bra match, det var lite nya killar som fick testa att köra och jag tycker dom gör det bra, sa Martin Arvidsson strax efter slutsignalen.

Ikväll väntar Vetlanda BK i kvartsfinal (22.10). De gulsvarta från Småland har imponerat under försäsongscuperna och kommer till kvällens match med en bra känsla.

– Det ska bli roligt att få möta Villa i kvartsfinal, de har sett väldigt bra ut och jag tror det kommer bli en bra match med högt tempo, säger Lidköpingssonen Tobias Nyberg som numera spelar i Vetlanda. 

KLICKA HÄR FÖR ATT SE MATCHEN FÖR BARA 59KR >>>>>>> 

 


 

Målskyttar:

0-1 Martin Johansson (Petter Björling) hörna 8
0-2 Ludvig Johansson (William Arvidsson) 9
0-3 Axel Ekholm (Tobias Backman) 18
0-4 Axel Ekholm (Martin Karlsson) 26
0-5 Tim Persson (Martin Karlsson) 28
—–HALVTID—–
0-6 Petter Björling (utan assist) 40
0-7 Joel Broberg (Christoffer Norin) 44
0-8 William Arvidsson (Tim Persson) 52
 

Utvisning:
Stabaek: 2×6
Villa Lidköping: 0x6

Hörnor:
Stabaek: 1
Villa Lidköping: 9

Laguppställning Villa Lidköping BK:

6. Martin Karlsson
7. Joel Broberg (Jr)
8. Ludvig Johansson
11. Tobias Backman
12. Tim Persson
14. William Arvidsson (Jr)
19. Christoffer Norin
21. Axel Ekholm
22. Martin Andreasson
24. Martin Johansson
41. Elias Gillgren (Jr)
65. Christian Älvegran (Jr)
79. Jon Karlsson (RMv)
88. Jesper Thimfors (Mv)
91. Johan Esplund
92. Petter Björling
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se