Villa Lidköping fick sin revansch mot Tellus..

5 januari 2018 19:00
1-5 (0-2)

 

Revanschsuget Villa Lidköping fick Tellus på fall: "Vi sa det att det spelar ingen roll hur det ser ut idag utan huvudsaken är att vi vinner"

Efter en snopen förlust i hemmamötet för Villa Lidköping var det nu ett taggat lag som åkte upp till Zinkensdamm för att möta Stockholmslaget Tellus. Tellus började matchen riktigt bra men Villa vägrade släppa taget om denna match och spelade säkert till sig en seger med hela 5-1 (3-1).

Hemmalaget fick en bra start på matchen. Villas försvar kändes inledningsvis lite svajigt och bjöd på en del missar. En utav missarna plockade Tellus upp och Tobias Björklund kunde bjuda de 267 åskådarna på läktaren på första målet för kvällen redan i andra minuten till 1-0.

Villa spelade många raka anfall med flera lyft vilket såg ut att överraska Tellus en aning.

-På grund av sämre förhållanden med uteis så ville vi minimera misstagen genom att gå på lite mer raka anfall. Vi gjorde det ganska bra efter att vi gett bort 1-0 sen tyckte jag vi kontrollera matchen, sa Villas Johan Esplund efter matchen.

Första kvarten fick Villa inte till några riktigt vassa avslut utan Tellus var det laget som kändes närmast ett andra mål. Ett relativt lågt tempo inledningsvis gav Tellus luft under vingarna som kunde gå till flera kontringslägen.

Men efter 25 minuter kom kvitteringen för Villa Lidköping. På Villas fjärde hörna dundrade Martin Johansson in bollen i mål, 1-1.

Knappa kvarten efter kvitteringsmålet serverade Martin Karlsson i Villa (som var givmild med flera smaskiga passningar under kvällen) David Karlsson med ett lyft som David plockade ner och på volley sköt in bollen till 1-2. Riktigt snyggt!

Målmaskinen David Karlsson fortsatte sitt målskytte genom att strax innan halvtid sätt 1-3 vilket blev halvtidsresultatet.

-Tellus är ganska bra defensivt när dom är med i matchen och de lägen dom får skapar vi på något vis åt dom. Vi sätter lite svåra passningar som dom bryter och skapar halvlägen. Men det tycker jag vi ändrade på ganska snabbt. Vi äger och kontrollerar matchen i 80 minuter, fortsätter Johan.

Andra halvlek började Villa mer aggressivt. Efter ett riktigt fint förarbete av Esplund transporterades bollen via flera Villa spelare på one-touch upp till Tim Persson som placerade bollen i mål bakom Rasmus Eriksson i Tellus mål, 1-4.

Rasmus Eriksson var riktigt bra i målet, stod för flera riktigt snygga räddningar. Bland annat då Villa kom fria vid två anfall och Rasmus kunde avfärda ytterligare mål för bortalaget. Första läget fick David men bollen studsade till och David kom i för svår vinkel vilket gjorde att bollen istället gick i stolpen. Nästa läge bara några minuter senare fick Axel Ekholm då Martin Karlsson återigen levererade en klockren passning. Axel blev helt fri men Rasmus i Tellusmålet räddade exemplariskt från att Villa utökade målskillnaden ytterligare.

Slutresultatet 1-5 satte, för tredje gången denna kväll, David Karlsson på övertid. Missad passning från Tellus klubba plockade Felix Pehrson upp som serverade bollen vidare till David som blev fri på högerkanten och så klart inte missade utan satte bollen där den skall sitta.

-Det är bra gjort att gå in på Zinkensdamm och slå Tellus på hemmaplan. De har gjort bra ifrån sig i flera matcher. Men vi går ut och gör det vi ska och är väldigt nöjda med segern. Vi sa det att det spelar ingen roll hur det ser ut idag utan huvudsaken är att vi vinner, avslutar Johan klokt.

Bara för Villa att pusta ut och se fram emot en komfortabel resa tillbaka till Lidköping igen. För på söndag är det åter match i Sparbanken Lidköping Arena då Bollnäs kommer på besök. På återseende då!

Gabriella Fernhag

 

 


Målskyttar:

1-0 Tobias Björklund 3
1-1 Martin Johansson (Jesper Eriksson) hörna 24
1-2 David Karlsson (Martin Karlsson) 38
1-3 David Karlsson (Jesper Eriksson) 44
—–HALVTID—–
1-4 Tim Persson (Jesper Eriksson) 49
1-5 David Karlsson (Felix Pherson) 92

Hörnor:
IK Tellus: 4
Villa Lidköping: 15

Utvisningar:
IK Tellus: 3×10, 1×5
Villa Lidköping: 1×10

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors 

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfältare:
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfallare:
David Karlsson (K)
Joel Broberg (Jr)

Avbytare:
Axel Ekholm
Christoffer Norin
Martin Karlsson
Jon Karlsson Rrmv)

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se