Herrlaget nollade Tillberga i andra halvlek och vann komfortabelt..

1 november 2017 19:00
1-7 (0-4)

Trygg seger för herrlaget mot Tillberga: ”- Detta var en laginsats rakt igenom”

Villa Lidköping tog sin andra raka seger i Elitserien på onsdagskvällen – I Västerås tryckte laget tillbaka Tillberga och vann till slut med 7-1.

Efter en kvart tog Villa ledningen med 1-0. Ludvig Johansson var tillfälligt långt upp på planen och från nära håll testade han ett skott och satte matchens första mål.

Villa hade mycket boll i början av halvleken, men Tillbergas unga spelare var inte alls ofarliga.

Några minuter efter Villas ledningsmål fick Tillberga straff, efter att Martin Andreasson dragit ner en spelare i straffområdet. Tillbergas lagkapten Robin Andersson satte bollen distinkt i nättaket bakom Jesper Thimfors.

Efter 1-1-målet blev det lite spel fram-och-tillbaka, men i den 20:e minuten kunde Villas gigant den här kvällen, Martin Karlsson, spela fram Christoffer Norin som gav Villa ledningen med 2-1.

Samme Martin Karlsson kunde utöka Villas ledning till 3-1 precis innan halvtidsvilan. Efter pass från Jesper Eriksson satte han bollen säkert i vid målvaktens första stolpe.

Den andra halvleken hade knappt hunnit starta förrän David Karlsson klev in i handlingen. Målet, som gav 4-1 för Villa, föregicks av ett klapp-klapp-spel där Petter Björling stod för den sista passningen till ”Davva” som satte bollen i öppet mål.

En kvart senare lossnade det ordentligt för Villas målfabrikation. Christoffer Norin satte säkert en straff i nättaket till 5-1. Ludvig Johansson gjorde sitt andra mål i matchen till 6-1 efter en helt öppnande passning från Nicolai Jensen, som osjälviskt passade Ludvig istället för att skjuta själv.

Spiken i kistan satte ”Davva” när han gjorde 7-1, hans andra mål för kvällen, Han höll sig, på sedvanligt sätt framme på en retur.

Villas tränare, Martin Arvidsson var nöjd efter matchen.

– Målet till 3-1 var för oss ett psykologiskt viktigt mål, där började det släppa, sa han efter matchen och fortsätter.

– Och efter 4-1 kan jag säga att det var färdigt. Då kunde vi kontrollera matchen på ett bra sätt fram till domaren blåste av matchen.

Martin påpekade även att den här segern gav ett bra självförtroende inför fredagens match mot Edsbyn på hemmaplan.

– Det är lätt att underskatta lag som Tillberga och vi måste jobba ordentligt i 90 minuter. Det gjorde vi idag och detta var en laginsats. Detta tar vi med oss till fredagsmatchen.

Martin ger även en extra eloge till Ludvig Johansson, som den här kvällen gjorde två mål, när Villa slog Tillberga med 7-1.

 

Tillbergas tränare Oskar Robertsson gillade stundtals det han såg när han gav sin matchanalys.

– Som lag kom vi inte upp på den nivå vi vill, med inställning och påkoppling totalt sett som man behöver vara när man ska mäta sig med Villa. Sen tycker jag att vi, stundtals i matchen, är bra strukturmässigt i spelet. För att få effekt på allting behöver vi vara lite mer påkopplade på samtliga i laget, säger Robertsson och fortsätter.

– Vi var med bra i första halvlek, även om vi inte riktigt hotade dem. Olyckligt att de fick 1-3 precis innan halvtid, tufft för oss. Sen fick de 4-1 tidigt i andra, där syndes det att vi inte var påkopplade. De har en gubbe som bara går rakt igenom oss. Vid 5-1, då känns det som att det mer eller indre är klart, då har vi inte tillräckligt med kraft, avslutar han.

Nästa match för Villa Lidköping blir på fredag, hemma mot Edsbyn. Glöm inte din matchtröja för då är det Matchtröjans Dag.

TV: hör Martin Andreasson direkt efter slutsignalen från ABB Arena.

 


 

Målskyttar:

0-1 Ludvig Johansson (Petter Björling) 16
1-1 Robin Andersson (straff) 21
1-2 Christoffer Norin (Martin Karlsson) 25
1-3 Martin Karlsson (Jesper Eriksson) 44
—–HALVTID—–
1-4 David Karlsson (Petter Björling) 47
1-5 Christoffer Norin (Jesper Eriksson) hörna 57
1-6 Ludvig Johansson (Nikolai Jensen) 62
1-7 David Karlsson (hörna) 72

Hörnor:
TB Västerås: 8
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:
TB Västerås: 2×10
Villa Lidköping: 1×10

Publiksiffra: 229

Huvuddomare: Niclas Skoog

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Tim Persson

Anfallare:
David Karlsson
Joel Broberg (Jr)

Avbytare:
Ludvig Johansson
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Nikolai Jensen
Jon Karlsson (RMv)


Anders Söderström
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se