Danne fyramålskytt när Tillberga besegras..

8 januari 2016 19:00
3-8 (0-4)

Danne fyramålskytt när Tillberga besegras

Till slut blev det en ganska komfortabel seger för Villa Lidköping när Tillberga Västerås gästades på fredagskvällen.  8-3 (4-3) skrevs segersiffrorna till sedan Daniel Andersson gjort fyra mål och David Karlsson tre. ”Davva” hann också med att missa två straffar!

– Vi gör framför allt en bra andra halvek. Defensivt fungerar det bra och framåt har vi några riktigt fina kombinationer och mål. Tycker att det mycket väl kunnat bli några mål större seger inte minst med tanke på att vi missade två straffar och ett par frilägen, summerade Mattias Nilsson i ledarstaben.

Hafsigt i första

Första halvlek blev väl spelmässigt inte så mycket att skriva hem om, men det blev ändå sju mål. Framför allt blev det David Karlssons halvlek. ”Davva” inledde med att göra 1-0 till gästerna efter sex minuter sedan han blivit framspelad av Johan Esplund som passerade fyra spelare innan passningen kom. Tillberga kvitterade genom Ivan Lebedev, innan David åter gav Villa ledningen – denna gång efter hörna. Tillberga kvitterade dock ganska snabbt.

Slutkvarten blev innehållsrik. ”Davva” gjorde sitt tredje mål och återigen stod Esplund för fint förarbete. Kvitteringen lät inte vänta på sig den här gången heller. Kim Barklund gjorde hemmalagets tredje mål. Innan paus tog Villa emellertid ledningen på nytt. Nu var det Daniel Andersson som helt ren framför mål såg till att det stod 3-4 på anslagstavlan i halvtid. ”Danne” hade annars tidigare haft något som hade kunnat bli årets mål då han på volley klippte till stenhårt från 25 meter, men målramen såg till att det inte blev mål den gången.

– Självförtroendet var lite stukat efter Vetlandamatchen och det kan vara förklaringen till att det var både lite hafsigt och slarvigt i först halvlek. I halvtidssnacket betonade vi också att det gällde att bli noggrannare och vara säkra bakåt, säger Mattias

Snabbt mål efter paus

Efter bra snack i paus kom Villaspelarna ut taggade till den andra halvleken. Daniel Andersson gjorde redan i första spelminuten 5-3 efter åkning från mittplan. Tio minuter senare var det dags igen. ”Danne” var åter målskytt och denna gång var det Tim Persson som assisterade.

Villa dominerade ganska stort efter paus och David Karlsson hade chans att öka på sin målskörd men hemmamålvakten Kevin Sterner räddade straffen. Istället blev det 7-3-ledning sedan Martin Andreasson noterat sig i målprotokollet med en stänkare. Daniel Andersson var dock inte klar för aftonen utan satte 8-3 efter en soloprestation. Det kunde blivit ytterligare mål, men David Karlsson lyckades inte heller sätta kvällens andra straff.

Tuff period väntar

Den stabila segern betyder att Villa Lidköping är tillbaka igen och att ett steg framåt togs. Hela försvaret ska ha beröm och på mitten sliter Mattias Johansson föredömligt. Vi måste förstås också nämna Daniel Andersson som framför allt i andra halvlek är strålande.

Den klara segern och insatsen de sista 45 minuterna gör att Villa kan gå in i den kommande veckan med arbetsro och koncentration på den tuffa period som väntar. På onsdag är det Sandvikens AIK som väntar i Sparbanken Lidköping Arena och två dagar senare är det dags att bege sig till Edsbyn.

Bengt Andersson

TV: se höjdpunkterna från Tillberga – Villa Lidköping.

TV: intervju med Daniel Andersson efter segern mot Tillberga. 

 
    TV: intervju med Johan Sixtensson.

    TEXT: intervju med David Karlsson.
 


 

Målskyttar:

0-1 David Karlsson 5.10
1-1 Ivan Lebedev (Rinat Shamsutov) 11.04
1-2 David Karlsson (Jesper Eriksson) hörna 23.55
2-2 Jesper Flodström (Rinat Shamsutov) 25.56
2-3 David Karlsson (Johan Esplund) 39.25
3-3 Kim Barklund 40.59
3-4 Daniel Andersson (Petter Björling) 42.45
—–HALVTID—-
3-5 Daniel Andersson (Tobias Backman) 45.29
3-6 Daniel Andersson 57.34
3-7 Martin Andreasson (Daniel Andersson) hörna 77.29
3-8 Daniel Andersson (Martin Karlsson) 78.40

Utvisningar:
Tillberga: 1×10
Villa Lidköping: 1×10

Hörnor:
Tillberga: 10
Villa Lidköping: 4

Publik: 407

Huvuddomare: Keijo Hyvärinen

Villa Lidköpings laguppställning:

Jesper Thimfors
Lars Fall
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Petter Björling
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund
David Karlsson
Daniel Andersson
Mattias Johansson
Johan Malmquist
Martin Karlsson (J)
Philip Florén (J)
Jon Karlsson (mv)