Damlaget pressade Västerås men räckte inte hela vägen

21 februari 2019 19:00
6-5 (4-3)

Säsongen slut för Villas damer – en fin säsong att lägga bakom sig: “Vi har mycket positivt att ta med oss in i framtiden”

Säsongen är över för Villas damer. Västerås SK blev för svårt även i semifinal två – men det satt hårt inne. Ett stycke in i andra halvlek ledde hemmalaget med 5-2 när Villa i en sejour på tre minuter gjorde lika många mål och det stod 5-5 med kvarten kvar att spela. Västerås tog en timeout och därefter kunde Charlotte Selbekk fastställa slutresultatet till 6-5.

Det var annars Villa som inledde målskyttet med en straffretur när Matilda Svenlert sköt i stolpen och Sara Svensson satte returen i mål. Villa spelade ett tufft försvarsspel och stod emot seriesegrarna bra och i halvtidspausen var det jämnt med 2-2 på resultattavlan.

I andra halvlek drog hemmalaget ifrån men Villa kom igen ännu en gång och vägrade ge upp. Nu blev det ändå en knapp förlust. Västerås vinner semifinalserien med 2-0 och för Villas damer är säsongen därmed slut.

TV: se alla målen från matchen >>

– Tjejerna gjorde en fantastisk insats ikväll, och vi genomför matchen på ett enormt bra sätt. Jag vill påstå att det var den bästa insatsen för säsongen, säger tränare Christer Andersson. Samtidigt berättar han att spelarna förstås är grymt besvikna över att de inte lyckades hålla emot vid det sista avgörande frislaget.

-Där var dom inte riktigt på tå och det grämer förstås spelarna, säger Christer Andersson.

Nu är alltså säsongen slut och Villa får ta med sig en erfarenhet som många av lagets spelare saknar sedan tidigare.

-Vi ska minnas att många av tjejerna är väldigt unga och de har inte någon erfarenhet av spel på den här nivån. Vi har mycket positivt att ta med oss in i framtiden och det vi ska fortsätta arbeta med att tro på oss själva och se till att framåt höja vår lägstanivå.