Förlust trots en bra avslutning för herrlaget..

24 september 2017 11:15
3-4 (2-2)

Uddamålsförlust mot Västerås på söndagsförmiddagen – En match med bra saker att ta med från den andra halvleken enligt Esplund: ”En sämre första halvlek, en bättre avslutning och sista 25 minuterna gör vi otroligt bra saker”.

Villa Lidköping har avverkat helgens andra och sista träningsmatch. Det blev förlust mot Västerås SK med 3-4 (1-2) efter en bra och en dålig halvlek.

Likt lördagens match mot Sandviken så var det Villa Lidköping som gjorde matchens första mål, Jesper Eriksson hittade norske Nikolai Jensen som överlistade Filip Mörkdal i Västeråsmålet.

Men när de blåvita drabbades av två utvisningar så passade Västerås på att sätta kvitteringsmålet och som i matchen mot Sandviken så kom ett mål från motståndarna, några minuter innan halvtidsvilan.

Inte nog med ett baklängesmål, Villa Lidköping drabbades även av halvlekens fjärde utvisning när Felix Pehrson fick tio minuter för slag på skridskon. Halvtidsresultatet skrevs till 1-2.

I den andra halvleken, redan efter två minuter, kom kvitteringsmålet. Martin Johansson dunkade in målet på hörnan som Jesper Eriksson assisterade.

Strax därefter drabbades Villa Lidköping av ytterligare en utvisning och fick också känna på en ganska jobbig period i matchen. Västerås gjorde 3-2 och 4-2 inom loppet av tio minuter, men efter det så var det mest Villa Lidköping.

Reduceringsmålet kom med ungefär 25 minuter kvar att spela. Joel Broberg tog sig fram på offensiv planhalva och på egen hand satte han bollen bakom Filip Mörkdal i Västeråsmålet.

– De sista 25 minuterna hittade vi det spelet som vi vill spela och det är så vi ska agera. Vi gör bra saker både offensivt och defensivt, spelar som ett lag, säger Johan Esplund efter matchen.

Villa Lidköping med Johan i spetsen jagade ett kvitteringsmål men fick tillslut se sig besegrade mot laget som blir motståndare även i Svenska Cupen.

I dagens match testade Villa Lidköping en annan uppställning med fyra mittfältare och en ensam spets.

– Vi letar lite hur vi ska ställa upp, det är svårt att säga nu och vi har en liten bit kvar. Vi behöver hitta defensiven, vi kommer inte riktigt rätt. Men samtidigt hänger det ihop med offensiven, vi får inte tappa så mycket boll, då blir det jobbigt att ställa upp, avslutar Esplund.

Nästa helg väntar Svenska Cupen i Lidköping – då väntar Västerås, Hammarby och Edsbyn i gruppspelet, matcherna startar på fredag klockan 12.00.