Fartfyllt och bra bandy när Villa kryssade mot mästarna - Säsongens bästa match hittills!

19 september 2015 12:00
4-4 (4-1)

Fartfyllt och bra bandy när Villa kryssade mot mästarna – Säsongens bästa match hittills!

Det blev en ganska målrik och framför allt fartfylld tillställning när Villa Lidköping tog sig an svenska mästarna Västerås i träningsmatchen i Uppsala på lördagen. 4-4 skrevs siffrorna till efter 3-0-ledning för Villa i paus.

– Det här var bästa match hittills den här säsongen. Jag tycker också att vi var det bättre laget och skapade mycket matchen igenom, summerade Villatränaren Johan Sixtensson.

Trygg ledning i paus

I motsats till matchen i fredags mot Sirius var David Karlsson, Daniel Andersson och Johan Esplund med på planen. Det visade sig också i målprotokollet ganska snabbt. I första halvlek var nämligen Villa i målmässigt överläge allt sedan David Karlsson lagt in en hörna efter elva minuter. Daniel Andersson satte 2-0 och även 3-0 – det senare målet efter assist från Jesper Eriksson.

Västerås kom igen efter paus och inom loppet av tre minuter hade VSK reducerat till 3-2 genom Patrik Sjöström och Tobias Holmberg. Villa återtog dock tvåmålsledningen efter dagens andra mål från ”Davva” assisterad av Tim Persson. Inför slutkvarten var ställningen 4-4 efter VSK-mål av Ted Bergström och Anders Bruun. Närmast segermål var väl ändå Villa med ett stolpskott från David Karlsson.

– Skulle något lag vunnit tycker jag att vi var förtjänta av det, men vi är nöjda med insatsen och tvingade Västerås att ändra taktik i andra halvlek, säger Johan Sixtensson.

Martin dominerade före paus

Går vi in på spelarkritik så måste Martin Karlsson åter nämnas. Han ägde mer eller mindre första halvlek och var då planens bäste lirare. Mittförsvaret med Tobias Backman, Martin Johansson och Martin Andreasson var också säkra. Målprotokollet skvallrar ju också om vem som var farligast framåt…

Redan efter lunch på söndag är det dags för Villaspelarna att bege sig till den nya hallen i Uppsala igen. Då väntar Hammarby i en ny värdemätare inför kommande helgs Svenska cupen i Lidköping.

Här hittar du livereferatet via elitrapport. 

Bengt Andersson