Kanonstart i World cup! 3-0-vinst mot Västerås

10 oktober 2013 15:30
0-3 (0-2)

Kanonstart i World cup! 3-0-vinst mot Västerås

Villa Lidköping fick en drömstart i World cup som avgörs i Sandviken under veckoslutet. Torsdagseftermiddagens möte med Västerås slutade med en seger på 3-0 (1-0).
– Det har var en kollektiv insats av bästa märke. Vi gjorde överlag en mycket stabil insats, summerade Mattias Nilsson premärmatchen. Den första kvarten kände lagen på varandra men sedan handlade det mesta om Villa.
– Jag tycker nog till och med att segern var lite i underkant och vi kunde även fått någon straff, säger Mattias.

Matcherna spelas i 2 x 30 minuter och det var i första halvlek länge mållöst. Det så viktiga första målet kom några minuter före paus och det var Tim Persson som höll sig framme på Daniel Anderssons passning.
David Karlsson är ju sällan mållös och det var också ”Davva” som gjorde det så värdefulla 2-0-målet en bit in i andra akten. Lars Fall var framspelare. Slutresultatet fastställde Tim Persson i matchens slutskede och blev därmed tvåmålskytt. Petter Björling fick poängen för målgivande passning.

Villaledarna vill framhålla hela laget för en fantastiskt gedigen insats. Ändå måste vi ta fram några spelare som betydde extra mycket. Halvorna Lars Fall och Jesper Eriksson övertygade hela matchen. Mattias Johansson, Petter Björling och Linus Rönnqvist jobbade också föredömligt och tillät inte Västerås att komma in i matchen..
– Det var en härlig arbetsinsats och nu kan vi se fram mot fortsättningen. Hade vi fått en förlust hade det nog känts ganska tungt att gå hela fredagen och vänta på nästa match, säger Mattias.

Närmast väntar nu en sen fredagsmatch för Villa. Först kl 22.00 står ryska Jenisej för motståndet och sedan blir det inte många timmars vila för redan kl 8.30 på lördagsmorgon avslutar Villa gruppspelet med match mot Vodnik. De två bäst placerade lagen i gruppen går vidare till kvartsfinal.

Bengt Andersson
 

Målskyttar

0-1 Tim Persson (Daniel Andersson) 25
——halvtid——
0-2 David Karlsson (Lars Fall) 36
0-3 Tim Persson (Petter Björling) 54
 

Hörnor:
Villa Lidköping: 2
Västerås: 2

Utvisningar
Villa Lidköping: 2×6
Västerås: 2×6

Publik: 200

Domare: Jonas Kandell, Roland Fager, Dmitriy Maslyaev, Lars Engström.
 

Villas laguppställning:

3 Patrik Hellman
5 Linus Rönnqvist
7 Lars Fall
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelsson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Eriksson
34 Jakob Säleby (mv)
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmqvist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson (mv.avb)
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling