Villa Lidköping bröt Vetlandas hemmasvit..

1 december 2015 19:00
2-5 (2-3)

Villa Lidköping bröt Vetlandas fina hemmasvit.

Vetlanda som hade städat av samtliga sex motståndare innan Villa Lidköping kom på besök fick ikväll se sig besegrade.

Johan Esplund visade vägen direkt i matchinledningen efter ett konstmål. Vetlanda tappade bollen på egen planhalva och Johan trixade upp den i luften, klev igenom två försvarare och avslutade snyggt bakom Philip Svensk.

Villa Lidköping öppnade matchen bäst och ägde mycket boll, man skapade inte överdrivet med målchanser men man styrde matchen, spelade med ett lugn och låg bra med defensiven. Efter trettio minuter kom även bortalagets andra mål. Jesper Eriksson drev upp ett anfall och slog en passning fram till David Karlsson som avslutade utanför straffområdet, denna gång räddade Philip Svensk men släppte dock en retur som Tim Persson petade in, 0-2. Ett resultat som också stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken startade på samma sätt som den första, ett ganska snabbt Villamål. Denna gång var det Daniel Andersson som blev framspelad av Tim Persson. Nio minuter senare var Daniel framme igen och utökade ledningen till 4-0, assisterad av Jesper Eriksson.

Efter detta var Vetlanda tvungna att gå mer framåt och med tjugo minuter kvar att spela reducerade Vetlanda efter att Johan Löfstedt fått på en riktig kanon. Löfstedt skapade nerv i matchen när han även reducerade till 2-4 på en hörna i matchminut 78.

Dock kom inte Vetlanda så mycket närmre, istället var det Villa Lidköping som två gånger om fick chansen att punktera matchen. Två straffar inom loppet av tre minuter, dock räddade Vetlandas målvakt Philip Svensk båda två. Men när Johan Esplund en minut senare gjorde sitt andra för kvällen så var matchen garanterad punkterad.

– Vi fortsätter att vara riktigt bra defensivt och där får vi mycket energi. Sedan har vi ju ”bröderna” Johan och Daniel som gör mål idag som inte många andra kan göra. Skönt med sådana individuella prestationer i täta matcher, säger en glad Lars Fall efter matchen.

Där med blev Villa Lidköping det första laget att besegrade Vetlanda på bortais, man är även fortsatt obesegrade på bortaplan med fyra segrar och en oavgjord.
 

TV: Se höjdpunkterna från matchen här. 


Målskyttar:

0-1 Johan Esplund 4
0-2 Tim Persson 30
—–halvtid—–
0-3 Daniel Andersson (Tim Persson) 50
0-4 Daniel Andersson (Jesper Eriksson) 59
1-4 Johan Löfstedt 71
2-4 Johan Löfstedt (hörna) 78
2-5 Johan Esplund 90
 

Utvisningar:
Vetlanda: 2×10
Villa Lidköping: 1×10

Hörnor:
Vetlanda: 9
Villa Lidköping: 3

Publik:  1201

Huvuddomare: Daniel Labe
Domare: Per Jakobsson
Domare: Mattias Öhrn
Domare: Andreas Pettersson

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Ludvig Johansson
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
23 Filip Florén
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling
 


/Rasmus Abrahamsson.