Villa vann i Vetlanda - Bryngelson 4-målsskytt

30 januari 2015 19:00
2-8 (0-7)

 

Härlig kväll i Vetlanda – Hela 7-0 i andra halvlek! 

 

Villa Lidköping säkrade i princip slutspelsplatsen genom en smått fantastisk andra halvlek i Vetlanda på fredagskvällen. Hemmalaget hade ledning i paus med 2-1 men när slutsignalen gick var det Villa som stod som segrare med hela 8-2!

– Vetlanda inledde bäst, men vi kände under sista kvarten av första halvlek att vi var på gång. Andra halvlek är nog sedan bland det bästas vi presterat den här säsongen, säger Villatränaren Johan Sixtenson strax efter matchen.

Jesper Bryngelson var kvällens store aktör och med sina fyra mål måste man utse honom till matchens lirare nummer ett även om det var en annan Villaspelare – säkre målvakten David Borvall – som fick priset som gästernas bäste.

– Det är naturligtvis kul att ”Bryngel” kommer igång även med målskyttet nu när det närmar sig de stora matcherna under säsongen.

Det började annars lite trevande och Vetlandas ledning i paus var på intet sätt missvisande.  Joakim Andersson och Pontus Blomberg såg till att hemmalaget hade ledning med 2-0 innan Jesper Bryngelson reducerade på hörna.

Efter paus gjorde Jesper sitt andra mål på en härlig halvvolley i straffområdet. Daniel Andersson gav Villa ledningen efter framspelningen av Mattias Johansson och när Martin Johansson klippte in Villas åttonde hörna kändes 4-2 riktigt tryggt. Målkungen David Karlsson gjorde 5-2 och då var saken klar. ”Bryngel” klippte sedan in både 6-2 och 8-2 i slutskedet och mellan dessa mål höll sig Tim Persson framme och fick göra ett mål på sin gamla klubb.

– Vi äger andra halvlek totalt och det känns givetvis väldigt bra. Nu ska vi givetvis vara ödmjuka inför fortsättningen, men naturligtvis ger den här insatsen oss bästa tänkbara självförtroende, säger Johan.

Borvall och Bryngelson är nämnde, men det finns många som förtjänar högt betyg en kväll som denna. Martin Johansson drog igång offensiven i andra halvlek och mittförsvaret var strålande.

 

Hammarby på söndag

Med segern är slutspelspelplatsen så gott som given. Fortfarande finns chans att komma bland de fyra främsta och då blir förstås söndagsmatchen hemma i Sparbanken Lidköping Arena mot Hammarby särskilt viktig.  Hammarby – som besegrade Sandviken i en tuff match på fredagskvällen – blir dock något stort att ta sig an.

Mattias Nilsson i tränarstaben ser nu fram emot söndagen:

– Nu kan vi spela helt utan press. Det kan bli en riktigt härlig kväll och killarna har givetvis proppat sig fulla av självförtroende, säger Mattias på väg hem från Småland.

Målskyttar

1-0 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 10
2-0 Pontus Blomberg (Johan Löfstedt) 28
2-1 Jesper Bryngelson (Lars Fall), hörna 29
—–halvtid—–
2-2 Jesper Bryngelson (Mattias Johansson) 46
2-3 Daniel Andersson (Mattias Johansson) 49
2-4 Martin Johansson (Lars Fall), hörna 68
2-5 David Karlsson (Mattias Johansson) 77
2-6 Jesper Bryngelson (Daniel Andersson) 82
2-7 Tim Persson (David Karlsson) 85
2-8 Jesper Bryngelson (Daniel Andersson), hörna 90

Utvisningar:
Vetlanda: 0
Villa Lidköping: 1×10

Hörnor:
Vetlanda: 6
Villa Lidköping: 9

Publik: 1334

Domare: Jonas Kandell, Nicklas Sikström, Gustaf Brunberg, Örjan Bruce.

Villas laguppställning

5 Linus Rönnqvist
6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Christian Älvegran
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
12 Tim Persson
15 David Borvall
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Lehnbom
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Philip Florén
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling