Erik Olovsson till Villa

Villa Lidköping har gjort klart med spelaren Erik Olovsson om ett kontrakt på 1 + 1 år. Erik som är bördig från Norrbotten och har Kalix som moderklubb anslöt till laget redan i måndags.

I Erik tror vi oss funnit en forward som kan ge oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel, han är en stor och stark (190cm/90kg) genombrottsspelare som också kan användas som targetplayer där fram säger Villas Klubbchef Jonas Johansson.

Vi har idag kanske ett av Sveriges bästa anfall med relativt små och tekniska spelare, Erik är mer fysisk och vi kan få ett mer varierat anfalls spel än med befintliga forwards fortsätter Johansson.

Erik som är 28 år spelade senaste säsongen för Ale Surte i Allsvenskans södergrupp, men kommer från början från Kalix, där han spelade tre säsonger i högsta serien för dem innan flyttlasset gick mot Söderhamn och Broberg.
I Broberg blev det tre säsonger, 74 serie och slutspelsmatcher och 42 poäng (27 mål och 15 ass.).

Efter detta representerade han Bollnäs, där blev det 36 seriematcher och 28 poäng (20 mål och 8 ass.) på en och en halv säsong.
I slutet av säsongen 2009/2010 representerade han Ljusdal i Allsvenskan och svarade då för 5 mål på 4 matcher.

Och senaste säsongen spelade han i Ale Surte och var en av de stora anledningarna till att de tog sig hela vägen till Elitseriekval mot IFK Vänersborg.
I Ale Surte spelade Erik 24 matcher i serien och kvalet, han svarade då för 57 poäng (41 mål och 16 assist).

Lyssna: Nyfu00f6rvu00e4rv om Villa: u201dDet hu00e4r u00e4r the place to beu201d‘}”>