Simon Artig tar klivet upp i A-truppen

Villa Lidköping har gjort klart med den 17 årige spelaren Simon Artig om ett kontrakt på 1 + 1 år.
Simon har ingått i den grupp om nio juniorer som varit med och tränat med Villa Lidköpings A-trupp under hela försäsongen och var alltså den som erbjöds ett A-lags kontrakt.

Simon har tagit stora kliv och utvecklats på ett bra sätt under försäsongen både på och vid sidan av planen, säger Villa Lidköpings tränare Ari Holopainen.
Vi tror att Simon på sikt kan bli en riktigt bra elitspelare som också har möjlighet att fortsätta vandringen genom landslagen, han har god teknik och en bra skridskoåkning, avslutar Holopainen.

Simon, som förra säsongen blev bästa målskytt för Sverige då man blev världsmästare för 17-åringar, njuter givetvis av att få ta klivet upp i A-laget.
– För mig blir det en jättekick och jag hoppas givetvis att få komma med och få speltid även om det naturligtvis främst blir ett läroår. Att få vara med och spela och träna med de spelare som för bara några år sedan var mina idoler känns otroligt häftigt.

Villas klubbchef Jonas Johansson:
– Vi har en tydlig uttalad policy i föreningen som säger att vi skall ha en stomme i laget som bygger på killar från Lidköping med omnejd. Vi har under försäsongen haft med en grupp killar som vet att de krigat om ett A-lags kontrakt och det har förhoppningsvis stimulerat dem till en fortsatt satsning mot att bli en elitspelare.

Nu blev det Simon som tog en plats men de spelare som varit med kommer att ha möjlighet till framtida spel i Villa Lidköping om de fortsätter att utvecklas och satsa på bandyn. Spel i vårt juniorlag eller via samarbete med LAIK kan även innebära att man kan komma att få spela redan kommande vinter, fortsätter Johansson.

Nu hoppas vi att Simon fortsätter att utvecklas och blir en viktig spelare för Villa Lidköpings fortsatta långsiktiga mål om att etablera sig i den absoluta toppen inom Svensk bandy avslutar, Jonas Johansson.

Dela artikeln