Tränarduon ser fram emot söndagens säsongspremiär

På söndag är det dags. Villa tar emot Gais i säsongens första match och förväntningarna är naturligtvis stora. För tränarna Ari Holopainen och Magnus Nordin känns det givetvis också skönt att även få komma igång med matchandet efter en försäsong som alla är överens om varit mycket bra. Vi har pratat med Ari och Magnus inför söndagsmatchen.

Alla friska och hela
Ari är väldigt nöjd med det som varit hittills.
– Vi har haft ett lite annorlunda upplägg den här försäsongen inte minst med tanke på att vi lärde oss en del under premiäråret med den nya Arenan.

– Vad är det som förändrats?
– Vi har kört lite tuffare med mer löpning och helt enkelt mer fysiska övningar. Sedan är den stora fördelen att vi så tidigt har kunnat träna på is. Inför matchen på söndag har vi klarat av inte mindre än tolv ispass och då är vi fortfarande bara inne i augusti månad. Tidigare har det oftast inte varit möjligt att träna på stor plan mer än fem-sex gånger före seriestart.

– Hur viktig är den här matchen?
– Det är ett bra avbrott under en hård träningsperiod där resultatet självfallet inte är det mest betydelsefulla. Nu får vi chans att köra in de nya killarna och det är inte alls säkert att vi kommer att använda samma spelsätt som förr. Det blir mycket att prova sig fram helt enkelt.

– Hur ser det ut i truppen?
– Jättebra. Alla är hela och friska och vi har kunnat träna på ett mycket effektivt och bra sätt. Det kommer också så bli så att alla i truppen kommer att få speltid i denna eller nästa match.

Speciellt för Magnus
Magnus Nordin delar tränaransvaret med Ari och är som bekant ny för säsongen. Han kommer närmast från Gais och det blir givetvis lite speciellt att det är just Gais som är motståndare i första matchen.
– Naturligtvis är det så, men det blir nog mest före och efter som det kan kännas lite. Under matchen är det full fokus på det vi ska prestera.

– Du har varit här sedan tidigt i våras. Hur känns det?
– Det är mycket bra. Givetvis är det en omställning och mycket tid har jag ägnat mig åt att lära känna killarna. Precis som jag förväntat mig finns det hög kvalitet i truppen, stark vilja och massor av vinnarskallar. Det här känns helt enkelt kanonfint.

– Vad väntar du dig av den kommande säsongen?
– Villa har ju etablerat sig i den absoluta toppen och jag tror absolut på en rolig säsong. Spelartruppen är bra och bred. Det betyder stark konkurrens och att vi kan hantera skador och sjukdomar som man vet dyker upp under en lång säsong.

– Har du lärt känna föreningen i stort?
– I första hand har det hittills handlat om människorna i truppen och dess närhet. Mitt intryck av Villa är dock att här finns en fin organisation och bra folk i alla led. Dessutom är det givetvis kul att det finns ett så stort bandyintresse i Lidköping och bygden. Det ska bli kul att bli en del i detta!

Bengt Andersson

Matchen börjar kl 17.
Pris: vuxen 60:-, pensionär 40:-, ungdom 30:-.
Säsongskort för säsongen 2011/12 gäller. Ledare, funktionärer, personal m.fl. som inte fått sitt nya säsongskort går in gratis med sitt säsongskort för 2010/11.

Dela artikeln