nyheter default

Sju mål från David när Villa vann

Villa Lidköping fortsätter på det vinnande spåret. David Karlsson stod för sju mål (!) när Villa enkelt slog ryska Vodnik med 12-3 – den sjätte raka segern under försäsongen.

För bara tio år sedan var Vodnik, från staden Arkhangelsk i nordvästra Ryssland, en maktfaktor inom bandyvärlden. Mellan åren 1996 och 2005 vann laget nio ryska mästerskapsguld och man skördade stora framgångar i World Cup och Europacupen. Inför säsongen 2005/2006 såldes dock de flesta av nyckelspelarna till storsatsande Dynamo Moskva och sedan dess har det gått utför för Vodnik.

Nu är man på träningsläger i Lidköping och på torsdagseftermiddagen ställdes man alltså mot vårt eget Villa Lidköping – som haft en fin försäsong så här långt, med idel segrar och senast i helgen en slutseger i Vänercupen.

Inte skulle heller Vodnik visa sig vara något större hinder mot en sjätte raka seger. 1-0 kom redan efter 18 sekunder och innan halvleken var slut hade Villa ryckt ifrån till en 7-1- ledning. Fem av målen gjordes av David Karlsson, som visar ett målsug som bådar gott inför den stundande säsongen.

Det snyggaste var förmodligen 7-1-målet. Nyförvärvet från Vetlanda, Patrik Gustafsson, slog en lång lyftning mot Jesper Bryngelson, som i sin tur direktskarvade bollen till en fristående Karlsson – som givetvis inte gjorde några misstag.

Villa rivstartade den andra halvleken med två snabba mål. Daniel Andersson hade nyss kommit in i spel igen efter en vilostund på botbänken när han iskallt satte 8-1 efter en magnifik soloraid. Jesper Bryngelson satte en hörna strax därpå och publiken (knappt 450 personer) undrade egentligen bara hur stora segersiffrorna skulle bli.

I stället slappnade Villa av och Vodnik tilläts hålla i bollen under en sämre period från hemmalaget. Reduceringen till 9-2 gjorde kaptenen Evgeniy Dergaev på straff i den 68:e minuten, men David Karlsson såg till att hålla ryssarna på behörigt avstånd när han “gjorde tvåsiffrigt” efter 73 minuters spel.

Simon Artig fick göra sitt andra mål i Villadressen och efter ett tröstmål av Vodnik punkterade David – vem annars? – matchen på straff. Stenhårt upp i nättaket, inga krusiduller.

Eftersom detta var undertecknads första match för säsongen finns det inte så mycket att jämföra med, men framför allt i första halvlek såg spelet bra ut och försvaret skötte sig utmärkt matchen igenom. Andra halvlek blev som väntat en sömnig historia och Villa spelade i huvudsak av matchen.

Vodnik var inte speciellt vassa och det mest uppseendeväckande var ryssarnas avbytarbänk – där hela nio gulgröna avbytare trängdes i väntan på ett inhopp.

För Villas del väntar ett förmodligen svårare motstånd på söndag då Kungälv gästar Sparbanken Lidköping Arena klockan 15.00. Missa inte det!

Anton Mattsson

Målskyttar:

1-0 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 18 sekunder
2-0 Davod Karlsson (Daniel Andersson) 4
3-0 David Karlsson (Patrik Gustafsson) 6
3-1 Evgeniy Dergaev, straff 9
4-1 David Karlsson (Petter Björling) 17
5-1 Jesper Bryngelson (Daniel Andersson), hörna 21
6-1 Patrik Gustafsson (Daniel Andersson), hörna 25
7-1 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 38
—halvtid—
8-1 Daniel Andersson (Patrik Gustafsson) 49
9-1 Jesper Bryngelson (Daniel Andersson) 50
9-2 Evgeniy Dergaev, straff 68
10-2 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 73
11-2 Simon Artig, straff 80
11-3 Alexander Serov, 85
12-3 David Karlsson, straff 88

Hörnor:
Villa Lidköping: 4
Vodnik: 3

Utvisningar:
Villa Lidköping: 4×10
Vodnik: 5×10

Domare: Henric Björkholm, Lidköping.

Publik: 445

Villa körde över Vodnik

Villas laguppställning:

3. Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
5. Linus Rönnqvist
8. Patrik Gustafsson
9. Erik Rosengren
10. David Karlsson
11. Simon Artig
12. Tim Persson
14. Henrik Larsson
18. Andreas Erkenborn
19. Christoffer Norin
21. Jesper Bryngelson
24. Martin Johansson
32. Martin Berggren
71. Johan Malmqvist
74. Erik Olovsson
78. Peter Karlsson
83. Daniel Andersson
92. Petter Björling
93. Joakim Bergqvist