Villa går för seger mot Sandviken i bandypremiären

Väntan är över. I dag inleder Villa elitseriepremiären mot svenska mästarna Sandviken.
– Vi kommer ge precis allt, säger Villatränaren Magnus Nordin.

Bandysveriges fokus riktas i dag mot Sparbanken Lidköping Arena och mötet med regerande svenska mästarna Sandviken.
En minst sagt tuff uppgift.
Villa slår ur underläge och har egentligen allt att vinna mot Sandviken som, tillsammans med Hammarby, är favoriter till att ro hem SM-guldet denna säsong.
Glädjande nog är samtliga spelare i Villas trupp kuranta och tillgängliga för spel i den hett efterlängtade premiärmatchen.
– Ja, det är som alltid med en premiär; pirrigt och förväntansfullt. Som det ska vara. Försäsong är en sak, en helt annan sak att spela om poäng. Det här ska bli roligt, bara positivt på så sätt, säger Villatränaren Magnus Nordin.

Sandviken har haft en lysande försäsong. Man vann svenska cupen och kom tvåa i World Cup.
Inte fullt lika bra har det gått för Villa, som verkligen har blandat och gett.
– Det har varit både positivt och negativt. Jag lägger ingen större vikt på resultaten – så är det ibland. Vi har fått bra svar som vi kommer ha nytta av under säsongen, säger Nordin.

Villa får således helt naturligt finna sig i att ”stålmännen” är stora favoriter i matchen.
Enligt Magnus Nordin behöver inte Villa få skrämselhicka av det.
– De är solklara favoriter, men vi har en väldigt bra bild av hur de spelar. Vi såg dem förra helgen i World Cup och har mött dem en gång på försäsongen, säger han.

SAIK vill alltid kontrollera sina matcher oavsett motstånd. Hur ska ni ta er an den svåra uppgiften?
– Vi vill också ha mycket boll och styra matcherna. Men om en motståndare har mer boll kan man ge dem en känsla av att de styr fast man förhoppningsvis vet vart motståndaren kommer anfalla och agera.
Men det går inte komma ifrån att Sandviken har betydligt avsevärt större vana vid att föra matcher då man år efter år får fram ett slagkraftigt lag.
– SAIK har kommit betydligt längre i det spelet än Villa och har större erfarenhet av det än Villa, säger Magnus Nordin.

Men om det öppnar upp för kontringar har Villa inget emot att använda den metoden för att gå vinnande ur premiären som ett vinnande lag
– Vi vill också sätta vår prägel på matchen, men vi möter ett lag som vi vet är duktigt offensivt med spelare som går mycket till anfall och avslut. Kan man då spela bra försvarsspel så öppnar det upp för kontringar och självklart har vi många sådana duktiga spelare, säger Nordin.

Magnus Nordin tror hur som helst att det kommer bli en sevärd tillställning mellan två lag som gillar att attackera framåt.
– Två anfallsinriktade lag som kommer komma ganska fort in i matchen. Byta chanser med varandra och ställa frågor, säger han.

Och ni kommer ge Sandviken en rejäl match.
– Vi kommer ge precis allt, det kan jag lova. Sen får vi se hur långt det räcker. Vi vet vad vi kan och SAIK är inte omöjliga på något sätt.

Mattias Bladh

Dela artikeln