8-3 på planen – 1-1 i matchserien


Fler bilder från matchen finns i bildgalleriet»

Villas%20revansch

Efter söndagens rent ut sagt dåliga insats, gjorde ett revanschsuget Villa en kontrollerad insats när Kungälv hemmabesegrades med 8-3. Därmed är det kvitterat i kvartsfinalserien.

Trots 9-2-förlusten borta i Kungälv i söndags, fanns det förmodligen ingen större panik i Villalägret inför dagens andra kvartsfinal. Inte för att Kungälv på något sätt är ett dåligt bandylag – för så är det förstås inte – utan framför allt för att Villa de två senaste säsongerna har gått till semifinal trots en förlust i den första kvartsfinalen.

Dock finns det ingen anledning att förneka att Daniel Anderssons tidiga 1-0-mål kändes oerhört skönt. Villas landslagsman satte fart från mittlinjen och med ett lågt, numera patenterat skott överlistade han Pertti Virtanen i Kungälvs mål. Precis som i Kungälv senast började Villa bäst, men efter ett par minuter hade Kungälv skapat några halvchanser. Mikko Rytkönen var närmast att hitta målet, men Martin Berggren parerade finnens skott med en läcker räddning.

I stället kunde Daniel Andersson göra sitt andra mål i matchen i den 14:e minuten. Daniel hade precis kommit in från avbytarbänken, där han för övrigt suttit sedan 1-0-målet, när han på nytt tog fart och avslutade en bit utanför Kungälvs straffområde. En skillnad fanns dock den här gången – nu satt bollen stenhårt i nättaket. Makalöst snyggt av Daniel.

Ett av Kungälvs många lyft skapade sådan oreda i hemmaförsvaret att domare Sjösten inte kunde göra annat än att blåsa straffslag till Kungälv i den 18:e minuten. Straffen satte Mikael Lindberg utan pardon bakom Berggren, och vips hade matchen fått nerv igen.

Första halvlek skulle bjuda på ytterligare fyra mål. Glädjande nog, för hemmasupportrarna alltså, stod Villa för tre av dessa fyra fullträffar. Tim Persson krönte en riktigt bra Villaperiod med två mål, innan David Karlsson stod för matchens delikatess. Villa hade två man utvisade när Jesper Bryngelson slog en perfekt lyftning mot Davids klubba, där bollen för en kort stund mellanlandade innan den i en båge seglade över Kungälvs målvakt.

Precis innan halvtidspausen kunde dock Kungälvs Mattias Johansson reducera på en hörnretur, och därmed väcktes visst hopp för västkustlaget inför den andra akten.

Men Villa var det starkare laget den här kvällen. 6-2 tillkom efter en bländade omställning från Villas sida, där Martin Johansson friställde Jesper Bryngelson med en lyftning som hade gjort vilket spelgeni som helst imponerad. Kungälv reducerade visserligen på nytt, men under den sista halvtimmen kunde Villa göra ytterligare två mål och fastställa slutresultatet till 8-3.

Villa skapade mängder av målchanser och segern var till slut odiskutabel, även om Kungälv bjöd upp till dans på ett trevligt sätt. Precis som i söndags är dock resultatet i princip oviktigt. Det viktiga är att det står 1-1 i kvartsfinalserien.

Slutspelsfesten fortsätter på fredag när Kungälv återigen kommer till Lidköping. Publiksiffran från idag, drygt 3500 åskådare, bör nog ligga i farozonen.

Anton Mattsson

Målskyttar

1-0 Daniel Andersson (Patrik Gustafsson) 1
2-0 Daniel Andersson (Henrik Larsson) 13
2-1 Mikael Lindberg, straff 17
3-1 Tim Persson (Petter Björling) 21
4-1 Tim Persson (Jesper Bryngelson) 31
5-1 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 40
5-2 Mattias Johansson, hörna 42
—halvtid—
6-2 Jesper Bryngelson (Martin Johansson) 50
6-3 Ted Skoglund (Mathias Johansson) 59
7-3 Jesper Bryngelson (Linus Rönnqvist) 75
8-3 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 91

Hörnor
Villa Lidköping: 9
Kungälv: 7

Utvisningar
Villa Lidköping: 4×10
Kungälv: 3×10

Publik: 3551

Domare: Håkan Sjösten, Lars Engström, Kenneth Kristiansson, Peter Sundberg.

Kvitterat i kvartsfinalen


NLT-tv: ”Vi är en bit på väg”

Lyssna: Daniel Andersson Villa ”Vi var hetare än dom idag”

Lyssna: Jakob Jenefeldt IFK Kungälv ”Vi bjuder på målchanser”

Villas laguppställning

3 Patrik Hellman
4 Daniel Skoog
5 Linus Rönnqvist
8 Patrik Gustafsson
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
18 Andreas Erkenborn
19 Christoffer Norin
21 Jesper Bryngelson
24 Martin Johansson
32 Martin Berggren
71 Johan Malmqvist
74 Erik Olovsson
78 Peter Karlsson
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling
93 Joakim Bergqvist

Dela artikeln