Slider

Samhällsaktiviteter


 

pengar1

Villa Lidköping och PEABsamlade in 175 600 kr till Barncancerfonden i samband med Välgörenhetsmatchen: ”Det är stort för många drabbade”

Den 6/2 spelade Villa Lidköping mot Broberg/Söderhamn på hemmaplan. Matchen valde föreningen att kalla för Välgörenhetsmatchen och samlade in pengar till Barncancerfonden, tillsammans med PEAB Sverige.

Insamlingen startade redan den 21/1 och totalt samlades det in 175 600 kr till forskningen. En makalös siffra som gör stor skillnad i samhället.

– Det är viktigt för oss som förening att bidra till samhället. Vi brukar varje säsong vara med och samla in pengar till välgörenhet och den här säsongen var det till Barncancerfonden. Det är otroligt stort och man blir rörd när man ser hur många som har engagerat sig, säger Villas klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson.

 

pengar 2

Total insamling på 205 446 kr

Villa Lidköping arrangerade, i samband med sin ispremiär, ytterligare en insamling till Barncancerfonden. Den insamlingen slutade med ett belopp på 29 846 kr. Så totalt har föreningen, med hjälp av företag och privatpersoner, samlat in 205 446 kr till Barncancerfonden.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som har varit med. Det är så häftigt att se, alla ni som har varit med och skänkt pengar, stort tack till er, avslutar klubbchefen.

PEAB som var stor matchvärd i samband med Välgörenhetsmatchen, startade insamlingen med att skänka 25 000 kr – ett initiativ som hade en kedjereaktion. Tillsammans samlade företag i Lidköping in över 100 000 kr.

– Att vi tillsamman kan göra den här insatsen och samla in dom här medlen är fantastiskt roligt och extra viktigt när man kan hjälpa dom som verkligen behöver det, säger Fredrik Gustafsson, arbetschef PEAB Sverige.

På plats för att ta emot checken var Ann Scarlini som representerade Barncancerfonden Västra.

– Jag vill rikta en stort tack till alla inblandade, det här är så otroligt, jag bli helt mållös. Det gör sådan skillnad för barnen som verkligen behöver det. Ett stort guldhjärta till er alla, säger Ann i samband med att checken delades ut.

Ann hade även med sin dotter Gina i arbetet kring matchen. Gina var drabbad av en hjärntumör när hon var 5 och 7 år gammal.

“Gina är otroligt tacksam för det här”

Nu är hon frisk och fick under matchen göra något hon bara kunnat drömma om. Hon fick nämligen vara med i omklädningsrummet, hela matchdagen.

– Gina är otroligt tacksam för det här, det är så stort för henne och jag tror att det är stort för många drabbade, se att det finns hopp. Att man kan gå vidare totts att man har haft en cancerform. Jag ser redan nu hur hon har växt i sitt självförtroende.

 

1 1

44588034 987255574794638 4121456939433459712 n

Villa Lidköping delade ut reflexer till kommunens årskurs ettor: ”Ett sätt att visa vårt samhällsengagemang”

Vid två torsdagar i rad har Villa Lidköpings kanslipersonal tillsammans med spelare från herrlaget delat ut reflexer till samtliga skolor i Lidköpings kommun.

– Det kändes som en viktig grej där vi kunde vara med och få barnen tycka det är roligare att bära en reflex, den här reflexen hade en Villalogga. Sedan så är det viktigt i säkerhetsaspekt, att man syns nu när det är vinter, säger Jonas Johansson, klubbchef i Villa.

Reflexutdelningen harmonierar bra med det som föreningen står för, att synas tillsammans med barn och ungdomar, att uppmärksamma alla och allas lika värda på samma villkor.

– Det var kul att se glädjen i barnens ögon när vi var ute, vi var ute i samtliga skolor i Lidköpings kommun där vi delade ut till alla i årskurs ett. Det är ett led i vårt sätt att visa samhällsengagemang och ta ansvar ute i samhället, lokalt, avslutar Jonas.


 

Femte året för integrationssamarbetet med Campus Lidköping: ”Det kan skapa nya nätverk och integration i vårt samhälle”

5

Villa Lidköping träffade SFI-elever på Campus Västra Skaraborg.

Villa Lidköping har nämligen ett integrationssamarbete med Campus Lidköping, en gång per år kommer föreningen ut och föreläser samt bjuder eleverna på matchbiljetter.

På plats vid senaste tillfället var klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson och föreningsutvecklare Viktor Bergkvist. Föreläsningen handlade om vad sporten går ut på, hur sporten ser ut i andra delar av världen och vad som är det mest intressanta med just bandy, men också hur en förening fungerar.

– Det är viktigt att vi förmedlar detta till de nyinflyttade invånare, så att de kan få en större inblick i ett av Lidköpings största kultur- och idrottsutbud. Möjligheten att få sporten att växa är viktig, men också man breddar sitt åskådarnät. Att nyinflyttat Lidköpingsfolk som ännu inte tagit del av sporten kan få information och vägledning inom bandyn är hur viktigt som helst, det kan också skapa nya nätverk och integration i vårt samhälle, säger Jonas Johansson.

Massvis med frågor ställdes och man märkte att eleverna fick upptäcka flera saker som de inte visste om. Eleverna jämförde sporten, likt tidigare år, väldigt mycket med fotbollen, man såg mängder med likheter som fick de flesta att se sporten som något spännande och intressant.

– Det är alltid lika kul att få komma ut och prata med SFI-eleverna, man får så mycket energi. Efter föreläsningen stod alla kvar, pratade och tog kort med varandra, det var en härlig stund med mycket bandyprat, säger Jonas Johansson.

Villa erbjöd samtliga elever på en helkväll när Frillesås kommer på besök till Sparbanken Lidköping Arena den 14 december.


 

Villa Lidköping i samarbete med Skara Sommarland

Skara Sommarland och Villa Lidköping BK har av naturliga skäl fokus på respektive verksamheter under olika delar av året. Ändå visar det sig att det finns mycket gemensamt och nu inleds ett samarbete mellan två av Skaraborgs främsta varumärken.

– Vatten är till exempel en gemensam nämnare. På Sommarland är vattnet i centrum och vi utövar ju vår idrott på fruset vatten, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson med ett leende.

Skara Sommarland blir nu guldpartner till Villa Lidköping.

– Vi ser det här som en långsiktig satsning och det känns väldigt bra att få utveckla detta tillsammans med Villa Lidköping, säger Skara Sommarlands försäljningschef Rickard Bender.

Sommarland 1

Säsongskort i centrum

Säsongskortsinnehavare både hos Villa och Sommarland kommer att vara lite i centrum och utan tvekan kunna dra nytta av det här avtalet.

Villa Lidköping börjar redan från och med måndag, att från kansliet i Sparbanken Lidköping Arena sälja Sommarlands årskort och biljetter till sommarens tre stora konserter kallat Sommarland Live all denna försäljning ska pågå fram till 1 juli.

Skara Sommarlands årskortsinnehavare kommer den kommande bandysäsongen att gynnas genom rabatt till någon match och några andra erbjudanden som i skrivande stund inte är fastställda.

Förra året hade Skara Sommarland drygt 9 000 säsongskortsinnehavare. Villa Lidköping har de senaste åren legat på drygt 2 000 säsongskort.

– Vi har båda en trygg och trogen kundkrets, konstaterar Jonas Johansson.

Ungdomslag gynnas

Skara Sommarland hoppas inte minst att satsningen ska stärka positionerna i Lidköpingsregionen.

– Där vet vi att det finns en del att utveckla. Villa Lidköping är ett oerhört starkt namn och vi kan förhoppningsvis dra nytta av detta från båda håll, säger vd Janne Nilsson på Skara Sommarland.

Janne Nilsson understryker också att detta kan gynna Villas starka ungdomsverksamhet.

– Vi har sedan förut en del samarbete med lokala föreningar där vi lägger stor vikt på ungdomsidrotten. Förutom att ungdomar kan hjälpa till vid evenemang så kan lag få möjlighet att lägga träningsläger hos oss, säger Janne Nilsson.

-Sommarens stora nyhet 2017 är att vi gör en nysatsning på tre konserter kallat Sommarland Live, med några av landets största artister, berättar Rickard Bender.

Härliga bad…

Villas A-lagsspelare kommer också att vara på plats i parken vid något särskilt event. När kontraktet mellan Skara Sommarland och Villa Lidköping undertecknades fanns också Villaspelarna Johan Esplund, Martin Andreasson och nyförvärvet Felix Pherson på plats och fick möjlighet att testa de olika badanläggningarna.

– Det här är ju en fantastisk park. Kan vi hjälpa till så att fler får upp ögonen för vad Skara Sommarland kan erbjuda känns det jättebra, säger Johan Esplund efter sista doppet. För den här gången…

Glädje, Engagemang och Framåtanda är som bekant Villa Lidköpings ledord.

– Det är något som vi vill förknippas med också. Vi är ju båda utan tvekan i nöjes- och underhållningsbranschen och verksamheten kännetecknas av glädje och positiva upplevelser, säger Rickard Bender.

Bad