Slider

Blåhjärtat – i samhället


 

P1712229

Nu lanserar vi Blåhjärtat i en ny form  – ett tack till det samhället som ställt upp för oss

Villa Lidköping kan stolt presentera klubbens egna samhällsprojekt – Blåhjärtat. Ni vet kampanjnamnet som vi tillsammans använde för att samla ihop över 1 000 000 kr till klubben under pandemin – det har vi nu använt och byggt vidare på för att nu tacka er. Ni som ställt upp för oss.

Med det sagt, här ger vi er ”Blåhjärtat – i samhället” – Villa Lidköpings tack till samhället, ett samhälle som ställde upp för oss när vi behövde som mest stöttning.

Inom ramarna för Blåhjärtat kommer det att genomföras en mängd aktiviteter och projekt som involverar barn och ungdomar i Lidköping vad gäller bland annat: hälsa, integration, jämställdhet och sysselsättning.

– När Villa Lidköping behövde alla sina blåa hjärtan så fanns ni där, och det vill vi uppriktigt tacka för. Du som läser det här tillhör med största sannolikhet någon av alla fantastiska människor med ett stort blått hjärta. Ni ställde upp med er privata plånbok och blev våra hjältar i en pandemi där hela världen isolerades. Totalt så var ni med och samlade in över 1 000 000 kr och nu är det vår tur att tacka er, säger klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson.

Villa Lidköpings ser också projektet som ett steg i att nyttja sin höga exponeringskraft som en väletablerad idrottsförening i landet, i en tid där problematiken i Sverige ökar.

– Vi ser ett samhälle med stora splittringar och problematik runt om i Sverige. Vi som idrottsförening har möjlighet att nå ut och påverka i stor utsträckning och därför tar vi nu ansvar. Målsättningen med blåhjärtat är att skapa ett bättre samhälle, även utanför bandyplanen, säger klubbens marknadsansvarig, Jakob Kaufmann.

Läs mer om projektet på www.blahjartat.se och om du vill – bli en del av det.

Blåhjärtat – Campus

Blåhjärtat – Campus är ett integrationsprojekt i två delar

Projektet går ut på att få förståelse för den svenska föreningsmodellen och varför deltagande i föreningsliv är en viktigt bit för att enklare komma in i lokalsamhället som nyinflyttad.

Nära hälften av Sveriges invånare är på något sätt kopplad till föreningsverksamhet, vilket gör att det är ett bra nätverk att komma in i både för att känna sig behövd och sedd samt att få träffa nya bekantskaper och lära sig att ta del av en viktig bit i samhället. Nätverket inom föreningslivet kan i förlängningen också innebära att man träffar framtida arbetsgivare eller att man får vänner för livet!

Projektet är uppdelat i följande delar:

FÖRELÄSNINGAR OM:

  • Vad är den svenska föreningsmodellen?
  • Vad är bandy och varför är Villa en stor förening och mötesplats på vintrarna för många i Lidköping?
  • Vad är Sparbanken Lidköping Arena, och vad kan erbjudas här?

STUDIEBESÖK:

  • Studiebesök i Sparbanken Lidköping Arena.
  • Praktik som volontär/ideellt arbetande i samband med dam & herrmatcher.
  • Besök på en elitseriematch med sin familj.
  • Skridskodag i arenan.
CAMPUS