Villabloggen: Villa säkra på mer framgång

Efter Villas 6-5 (3-3)-seger i mötet med Bollnäs är det optimistiska tongångar inför fortsättningen i den spännande semifinalserien.
– Frågan är om de (Bollnäs) har något mer att komma med, säger Villatränaren Magnus Nordin.

Det var många nervtrådar som släppte när Villa vände ett tvåmålsunderläge i den andra semifinalen mot Bollnäs i Sparbanken Lidköping Arena.
Förlust hade inneburit ett prekärt läge då Bollnäs är starka på Sävstaås.
Nu är läget helt annorlunda och Magnus Nordin anser att Villa har slagläge.
– Vi fortsatte spela vårt spel och vågade köra på. Trots underläge så kände vi att vi var det hetare och bättre laget, säger han.
Det är ingen slump att Villa svarade för en stark andra halvlek. Laget ligger i topp i den statistiken och det fick gästerna känna på.
– Vi vet att vi är ruskigt starka, så vi kör bara på.
Bollnäs stjärnspelare, Per Hellmyrs, hade inte en av sina bättre kvällar. Han var hårt bevakad och Bollnäs fick inte spelet att stämma.
– Det fattades många procent i vårt lag i kväll (läs: i går). Tyvärr. Vi brann inte och var inte beredda att offra det lilla extra som man måste. Lite väl öppna försvar åt båda hållen där både vi och Villa kunde göra ett par enkla mål.
Framför allt var Hellmyrs besviken över att laget tappade sin tvåmålsledning i andra halvlek.
– Slarvigt av oss att inte kunna hålla undan bättre, men Villa var bra och betydligt mer bestämda nu än sist i Bollnäs.
Mycket pekar på att det kan gå till fem matcher då lagen är så pass jämna.
– Matchserien är jämn och kan sluta hur som helst. Roliga matcher där spelarna ger och tar utan gnäll. Blir en spännande fortsättning, säger Per Hellmyrs.
Magnus Nordin är säker på en sak: Villa kommer sälja sig dyrt på hemmaplan.
– Bollnäs vet att de måste upp i nivå om de ska kunna slå oss i vår hemmaborg. Frågan är om de har något mer att komma med?

Mattias Bladh
Twitter: @mattiasbladh

Dela artikeln