Villabloggen: Tack för segern, Villa

När det var som det bistraste mörkret klev Villa fram och vände ett tvåmålsunderläge mot Bollnäs med dryga tjugo minuter kvar att spela. Den spelande bandyn vann mot försvarsbandyn.

Chansmässigt vinner Villa matchen i Sparbanken Lidköping Arena rättvist. Bollnäs ville försvara sig till segern – vilket man är bäst i Sverige på – men gick på bet mot anfallsbandyn. Den spelande bandyn.
Bollnäs hade sina hörnor och kunde fått dit en kvittering på slutet. Tur för oss blev det inte så.

Vikten av denna seger är odiskutabel – vi var piskade att vinna för det kommer bli ruggigt svårt att knipa en seger på Sävstaås.
Jag förstår att många därute går hem med ett leende på läpparna och en smula skakade i Lidköpingskvällen. Förmodligen rödkindade av alla känslolägen.
Passa på och njut.

I matchen glänste David Karlsson. I sådana här matcher ska en skyttekung kliva fram. Och det gjorde han. Mer sådant i nästa hemmamatch.

Jag har tidigare sagt att enda chansen Villa har att slå ut Bollnäs är att köra full fart framåt och pressa högt. Skjut på mycket. Ja, chansa på lägen du inte trodde var möjligt.
Så ska Villa fortsätta spela.
Lirka upp ett Bollnäs-försvar är Mission Impossible (nåja, allt för ofta).

Nästa hemmamatch orkar jag inte tänka på. Nu ska jag lägga mig ner efter detta fyspass och njuta, precis som ni, av att det är kvitterat i semifinalserien.

Mattias Bladh
Twitter: @mattiasbladh

Dela artikeln