Nyförvärv och förlängning

Villa Lidköping BK och Patrik ”PG” Gustafsson är överens om att det optionsår som finns i kontraktet skall genomföras.

– Det innebär alltså att vi kan glädjas åt ”PG:s” tjänster i ytterligare minst ett år säger Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter:
– Patrik skapar en trygghet i laget som är viktig, han har en fantastisk passningsklubba och är en lojal lagspelare. Hans kunskaper som bandyspelare och tidigare erfarenheter som lagkapten kommer att bidraga till att utveckla våra unga spelare ytterligare för framtiden. Som spelare har an sina bästa år kvar och det finns fortsatt utrymme för att utvecklas, säger Johansson.

Efter en lite trevande inledning av serien så var Patrik en av de drivande spelarna under slutspelet. Så här säger Patrik själv om året i Villa:
– Det har varit ett fantastiskt år för mig i Villa, jag skrev på för att se vad jag gick för och hur långt det kunde ta mig samt att få spela så länge som möjligt på säsongen och vad skall man säga.

I inledningen så hade man svårt att ta till sig allt, det var 700st på vår första träning, 3-4000st på varje match och nästan 5500 st på annandagen. Alla runt omkring ställer höga krav på att vi skall prestera varje match och föreningen har högt uppsatta mål, ett nytt lag och nytt spel att lära in. Detta sammantaget gjorde att det tog ett tag innan man kom in i allt. Vi har Sveriges bästa fans och jag vill vara med och bidra till att vi förhoppningsvis kan kröna dem med ett guld i framtiden, avslutar ”PG”.

Villa Lidköping har också gjort klart med sitt första nyförvärv i form av 19-årige juniorspelaren Martin Hagman som senaste säsongen representerade Lidköpings AIK i allsvenskan.

Martin som är en modern tvåvägsspelare svarade för 9 poäng (8+1) i allsvenskan den gångna säsongen. Han spelade anfallare i vintras men han kan också användas som en offensiv mittfältare. Kontraktet är på 1+1 år.

Villas klubbchef igen:
– Det är jätteroligt att Martin valde att komma till Villa Lidköping av de olika alternativ han hade att välja på i elitserien och allsvenskan. För oss är det viktigt att utveckla vår satsning på ungdomar ytterligare, vi måste ge fler möjlighet att träna och utvecklas på elitnivå.

– I Lidköping har vi en unik möjlighet genom det samarbete som finns mellan Villa och Laik som innebär att man kan träna och spela med Villa på elitserienivå och samtidigt få möjlighet till nyttig erfarenhet och utveckling genom spel hos Lidköpings AIK i allsvenskan via vårt samarbetsavtal.
Dessutom kommer Martin att spela J-20 bandy, så totalt sett ges stora möjligheter utvecklas genom spel och träning under kommande säsong, avslutar Johansson.

Dela artikeln