nyheter default

Jesper Eriksson klar för 3-år i Villa!

Villa Lidköping har gjort klart med 28-årige Jesper Eriksson från Hammarby.
Jesper som är bördig från Örebro och har ÖSK som moderklubb kommer från spel i Hammarby IF de senaste 10 säsongerna.
Han har mestadels spelat halv de senaste åren i Hammarby men är från början en mittfältare.
Säsongen 2008/2009 representerade han Uralsky Trubnik i den ryska högsta ligan.

Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson:
– Det känns fantastiskt roligt att Jesper äntligen bestämt sig för spel hos oss i Villa. De senaste fem åren har vi varit i kontakt med varandra, så trägen vinner, skrattar Johansson.
– Vi ser Jesper som en offensiv kraft på mittfältet, men hans breda register och kunskaper ger också möjlighet för spel på flera olika positioner i laget. Med Jesper i laget får vi in ytterligare en spelare med god teknik och stark skridskoåkning vilket vi vill skall vara synonymt med Villa. Hans erfarenheter från alla de slutspel och finaler han gjort med Hammarby kommer också vara nyttiga för oss i framtiden. Jespers underskrift borgar för att vi kan fortsätta vår målsättning att tillhöra landets fyra främsta lag sett över tid, avslutar Johansson.

Jesper Eriksson om sitt val av ny klubbadress:
– För mig var det viktigt att komma till en klubb där jag ges möjlighet för min kreativitet som spelare. I Villa har man högt satta mål, en fantastisk publik och verkar ha bra ordning på ekonomin och verksamheten och det tilltalar mig.

Villa kom fram med en bra utbildning som skapar möjligheter för en civilkarriär även efter det att bandylivet tar slut en gång i framtiden. Sedan har jag ju spelat med Davva (David Karlsson) och Limpan (Linus Rönnqvist) i Hammarby. Jag och Davva är nästan som bröder efter våra uppväxtår tillsammans i Hammarby, vi är jäkligt tajta sedan den tiden.

Danne (Daniel Andersson) och jag har pratat i många år om att spela tillsammans. Jag och Berka (Martin Berggren) spelade ihop i min ungdoms år i Örebro så det känns som att komma till ett lag med goa gubbar som man redan känner sig hemma med och det var också avgörande.

Sedan har “Steven” (Stefan Carlsson som spelar i Djurgårdens IF men kommer från Lidköping) legat på mig i alla år om att jag skulle passa bra in i Villa, kul att äntligen få glädja honom.

Att också få möjligheten att träna och utvecklas i den fantastiska arena som finns i Lidköping samt spela för en publik och stad som är så bandytokig känns som en extra krydda på bandytillvaron som jag vill prova på.

Dessutom skulle det vara så extremt nice att få vara med om att bärga Villas första guld genom tiderna och den chansen tror jag finns under kommande säsonger.

Mina styrkor som spelare är att jag har en bra blick för spelet och vill spela upp för de andra där fram, dessutom gillar jag att utveckla de yngre och tillföra energi till gruppen.

Det här ska bli magiskt kul avslutar, Jesper Eriksson.

Lyssna: “Jag siktar på guld med Villa”