nyheter default

Pär Törnberg klar för 2-år i Villa!

Villa Lidköping har gjort klart med 30-årige mittfältaren Pär Törnberg som i år representerade Edsbyns IF.
Pär, som är från Edsbyn, har också representerat Bollnäs två säsonger men gick till denna säsong tillbaks till sin moderklubb Edsbyn där han avverkat hela tolv säsonger totalt!

Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson:
– Vi är naturligtvis jättenöjda över Pär och hans sambo Caisas beslut att flytta söder över och prova spel i Villa och boende i Lidköping de kommande säsongerna. Pär är en speedig mittfältare som kommer att tillföra oss en extra dimension i vårt spel.
Viktigt för oss i vår process nu har varit att finna spelare med rutin från viktiga slutspelsmatcher och finalrutin och det kan man väl säga att vi funnit i Pär som ju varit med i åtta av de nio senaste finalerna!
Han spelade ju så sent som förra året med i det svenska landslaget, och vi hoppas att han kommer att få ytterligare en energiinjektion hos oss i år för att återta den platsen, avslutar Johansson.

Pär Törnberg om sitt val av ny klubbadress
– Jag tycker alltid att Villa spelat en fartfylld och underhållande bandy, de senaste säsongerna har man fått ordning på defensiven också och har då stabiliserat sig som ett topp fyra lag. Att få möjlighet att testa något nytt i en för oss helt ny miljö var också ett spännande inslag i vardagen som jag tror kan påverka mig positivt och utveckla mig ytterligare som spelare.
Det verkar vara ett sjukt drag kring bandyn i Lidköping just nu och Villa har som mål att vara ett topplag i många år framöver, det känns spännande att få vara en del att detta lag.
Att få möjlighet att spela tillsammans med Daniel Andersson igen (spelade tillsammans i Edsbyn säsongen 2005/2006) var också stimulerande och påverkade naturligtvis mitt val, även om det inte var avgörande.
Villa har något nytt och spännande på gång och det vill jag vara med på och förhoppningsvis bidra med erfarenheter och spelmässiga kunskaper som får oss att spela länge, länge i mars månad kommande år, avslutar Törnberg.

Lyssna: Pär Törnberg: “Jag ville prova något annat”