nyheter default

Mats Bergqvist ny huvudtränare för J20

Som de flesta känner till så blev det ett snöpligt slut på säsongen 2011-2012 för vårt J-20 lag.

Killarna gjorde en kämpainsats men det blev uddamålsförlust mot Edsbyn i semifinal. I efterhand så är det helt klart godkänt med semifinal, men det är aldrig roligt att förlora med ett mål och vara så nära en final. Det positiva med säsongen är att vi har skapat oss en slutspelsrutin inför kommande säsong och har ett gäng revanschsugna killar.

Under måndagskvällens första träningspass inför säsongen 2012-2013 så presenterades den nya huvudtränaren Mats ”Matta” Bergqvist.

De senaste säsongerna har Anders Karlsson haft ansvaret för J20 laget och gjort oerhörda framsteg med utvecklingen av laget.

Vårt mål är att under ”Mattas” ledning fortsätta på inslagen bana och ta ytterligare steg i utvecklingen av spelarna.

Från J20 verksamheten skall vi fostra våra framtida elitseriespelare och det är en viktig del i föreningens långsiktiga målsättning, topp fyra i Sverige för P-18, J-20 och A-laget.

Mats jobbar som utbildningsansvarig för regionsläger i svenskabandyförbundet och arbetar med mycket pedagogik i sitt privata yrke och det tror vi är väldigt betydelsefullt.

I Villa Lidköping är vi oerhört glada över att få hälsa ”Matta” välkommen tillbaks och önskar lycka till med säsongens utmaning, att ta J-20 laget till ytterligare ett slutspel.

Mats Bergqvist, hur känns det med att vara tillbaka i Villa?

– Det kommer att bli en fantastisk säsong, där man får vara med och fortsätta utbilda denna grupp till att bli A-lagsspelare i framtiden. Villa är en professionell bandyförening som har tydliga riktlinjer och en bra målbild med vad de vill med sina spelare och ledare. Jag vill påstå att det inte finns någon annan bandyförening som har bättre förutsättningar än vad Villa har.

Hur lägger du upp träningarna inför säsongen 2012-2013?

– Nu kommer det att bli två gemensamma pass i veckan plus två stycken individuella pass, de individuella passen kommer att köras på Sirius sport club där föreningen har jobbat fram gymkort till alla killar.

Där kommer de följa ett speciellt träningsprogram som Villas A-lagstränare Ari Holopainen har gjort.

Vi kommer även att ha speciella testdagar där vi kan följa upp killarnas utveckling under året.

Vad har du för resultatmål med laget?

– Villa har ju ganska tydliga mål med både J18, J20 och A-lag och det är ju att vara ett stabilt topp fyralag i alla dessa serier, och där har vi ju kommit en lång bit på väg redan med den här säsongen som varit. Sen kommer givetvis killarna att få vara med och sätta upp olika mål inför säsongen. Men i det stora hela handlar det om att sätta upp olika delmål som man ska uppfylla under säsongen.

Vad tror du om killarnas utvecklingsnivå?

– Den tror jag är mycket hög, jag var ju med för något år sedan och hade ansvaret för J18 och om man jämför med den tiden så har det hänt fantastiskt mycket.

Killarna har mognat och de har blivit både större och starkare men framförallt blivit bra medmänniskor. Det finns en oerhört stor träningsvilja och killarna vet precis vad de vill med sitt bandyspel.

Till sist så vill vi i Villa, önska dig stort lycka till med säsongen 2012-2013!

– Tack så mycket!

Dela artikeln