Nyförvärv 4

Villa Lidköping flyttar upp Tobias Nyberg, 19 år, från det egna juniorlaget till kommande säsong.
Tobbe som ursprungligen kommer från Laik, har representerat Villa Lidköpings J-18 och J-20 de två senaste säsongerna.

Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson om Tobbe:
– Tobbe är en skridskoskicklig och teknisk spelare med bra blick för spelet och en fin passningsklubba.
Han har mestadels spelat halv, men med hans specifika skickligheter tror vi att han är användbar på flera olika positioner i laget.
Tobias är beslutsam på att bli en elitseriespelare samt att på sikt spela i landslag och Ryssland, men innan dess behöver han genomgå olika stadier i sin karriär. Detta är ett steg i den riktningen, säger ”Sparris”.

Tobias blir den fjärde junioren i laget till kommande säsong efter Simon Artig och Martin Hagman samt målvakten Joakim Bergqvist.
Vi är fast beslutsamma att vi skall lägga mer kraft på att ta med ungdomar i vår seniorverksamhet som får chansen att träna på elitserienivå och utbildas av våra äldre och mer erfarna spelare i olika situationer på både träning och match.

Vår framtid bygger på att vi kan skola fram egna produkter som på sikt skall bli etablerade elitseriespelare.
– Som spelare är man aldrig färdig, den dagen man tycker så skall man lägga av, däremot kan man vara mer eller mindre rustad för olika situationer i karriären.
En spelare skall vara som bäst när man är mellan 25-35 år, har man fått bra träning, matchats fram kontinuerligt och i sin egen takt, samtidigt som man får erfarenheter från både elitserie och slutspel så finns goda möjligheter att nå en lyckad karriär med både landslagsspel och proffsliv i Ryssland, avslutar Johansson.

Dela artikeln