Mattias Nilsson klar för ytterligare en säsong

Villa Lidköping och Mattias Nilsson är överens om en förlängning med ytterligare en säsong.
Mattias som kom in i ledarstaben efter att laget haft en knackig inledning på säsongen.
Han var med och ledde laget till sin första final på 29 år och trivdes i den nya rollen som ledare.

Mattias Nilsson utvecklar:
– Efter många säsonger som spelare var det inte ett helt enkelt val att tacka ja till att ingå i ett tränarteam när Villa ställde frågan.
Det var inte länge sedan jag spelade själv och jag kände ju de flesta i laget, vilket kunde innebära svårigheter som skulle överbryggas initialt.
Dock har både killarna i laget och mina tränarkollegor hjälpt mig att finna en roll och balans som gjort att det funkade relativt friktionsfritt i vintras.
Så här i efterhand är man ju naturligtvis glad att man tog beslutet att hoppa på, tänk att inte fått varit med på studenternas efter alla dessa år i Villa.
Mitt mål har hela tiden sedan Villa hörde av sig om en förlängning varit att fortsätta, jag trivs otroligt bra med mina tränarkollegor Ari och Magnus och har mer att lära av dem samtidigt som jag själv utvecklats under året.
En tränarkonstellation med tre tränare är nog den optimala lösningen och jag är riktigt taggad inför uppdraget och sugen på att kommande issäsong snart skall komma igång!

Villas klubbchef Jonas Johansson om nya kontraktet:
– Det känns ju naturligtvis jättebra att vi kunde komma överens om ett nytt avtal med ”Matte”. När vi tog in Mattias kände vi att vi behövde tillföra mer energi och känsloyttringar till laget och bänken främst kring matcherna efter en svag inledning på säsongen.
Dessutom kände Ari och Magnus att de behövde få in någon mer i ledargruppen eftersom vi inte fyllt på efter Bengt Dahlin när han slutade.
Med ”Matte” i laget fick vi det vi eftersökte, säger klubbchefen Jonas Johansson.

– Det har dock dragit ut på tiden lite kring att göra klart med det nya avtalet.
Mattias sambo Johanna driver en egen verksamhet och skall börja jobba igen efter mammaledighet senare i höst, det innebär att vi var tvungna att finna former för hur rollen skall se ut kommande vinter för Mattias, fortsätter Johansson.
– Mattias är en noggrann och målmedveten person som vi hoppas skall finnas med kring vårt lag i många år framöver.

Från föreningens sida hoppas vi att Mattias skall utvecklas till att på några års sikt kunna bli en egen produkt som vi fostrat fram som huvudtränare.

I och med Mattias besked är nu samtliga ledare (tränare, material, massage, fystränare, läkare och sjukgymnast) från fjolårssäsongen klara för kommande säsong.

Dela artikeln