Villa vann mot Zorkij (uppdat. 21/8)

Villa fick bästa tänkbara start på säsongen 2012/2013 när Zorkij besegrades med 5-3 i den första träningsmatchen.

Det ryska laget befinner sig i Lidköping på ett två veckor långt träningsläger. I den namnkunniga truppen finns inte mindre än tre svenska landslagsspelare i form av Patrik Nilsson, Linus Pettersson och Johan Esplund, den tidigare Villaspelaren som nu går in på sin andra raka och totalt femte säsong i den ryska ligan.

Första halvlek bjöd på hyfsat tempo men få mål. Ett helsvenskt samarbete mellan Johan Esplund och Patrik Nilsson bäddade för ett ryskt ledningsmål, innan David Karlsson och Henrik Larsson vände målövertaget till Villas sida. David styrde in en lyftning från Patrik Gustafsson och ”Henke” rundade elegant Zorkijs målvakt när han friställdes av Daniel Andersson.

I andra halvlek ökade Villa sin ledning till 4-1 efter mål av David Karlsson och Jesper Bryngelson. Fina lyft av Patrik Hellman respektive Henrik Larsson friställde målskyttarna.

Mot slutet märktes det att Zorkij har några träningar mer i benen. Ryssarna kröp fram till 4-3 och låg på för ett kvitteringsmål. Men i slutminuterna kunde Tim Persson avsluta matchens snyggaste anfall genom att sätta 5-3 i öppet mål.

Villa vann därmed säsongens första match och det är förstås aldrig fel. För att vara första träningen såg det lovande ut – framförallt i försvaret där ryssarna fick slita ont för att ta sig igenom. Ett litet orosmoln svävar dock över den skada som Pär Törnberg ådrog sig i mitten av första halvlek, men förhoppningsvis är det inget som håller nyförvärvet borta från spel alltför länge.

Närmast i raden av träningsmatcher väntar Gais som Villa möter på fredag klockan 19.30 i Sparbanken Lidköping arena. Väl mött då!

Anton Mattsson

Gällande Pär Törnbergs skada så kan det konstateras efter dagens röntgen att det inte finns några skelettskador. Efter en magnetröntgen senare i veckan eller i inledningen av nästa kan man konstatera hur lång vilan blir för Pär. Mer info kommer efter den magnetröntgen som kommer att genomföras inom kort.

Bilder från matchen finns i galleriet»

Målskyttar:

0-1 Patrik Nilsson (Johan Esplund) 1
1-1 David Karlsson (Patrik Gustafsson), hörna 8
2-1 Henrik Larsson (Daniel Andersson) 35
—halvtid—
3-1 David Karlsson (Patrik Hellman) 46
4-1 Jesper Bryngelson (Henrik Larsson) 61
4-2 Maxim Ishkeldin (Alexander Kim) 72
4-3 Patrik Nilsson (Maxim Ishkeldin) 76
5-3 Tim Persson (Henrik Larsson) 87

Hörnor
Villa Lidköping: 4
Zorkij: 9

Utvisningar
Villa Lidköping: 3×10
Zorkij: 2×10

Domare: Anders Kristiansson, Carl-Johan Wilson, Mattias Öhrn.

Publik: 875

Vinnare i 50/50-lotteriet: Lottnummer 455. Vinstsumma: 3.650 kr.

Villas laguppställning:

3 Patrik Hellman
4 Daniel Skoog
5 Linus Rönnqvist
8 Patrik Gustafsson
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
21 Jesper Bryngelson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Pär Törnberg
32 Martin Berggren
44 Martin Hagman
71 Johan Malmqvist
75 Jesper Eriksson
78 Peter Karlsson
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling
93 Joakim Bergqvist

Matchreferat kommer under kvällen!

Dela artikeln