nyheter default

Danne och PG uttagna till landslagstruppen

Herrlandslaget: Nygamla spelare i truppen

Några ryssproffs saknas i den svenska truppen inför Russian Government Cup. Det öppnar dörren för bland annat Villas Patrik Gustafsson och Neftyaniks Tobias Holmberg i Franco Bergmans 16-mannatrupp, som flyger till Abakan i mitten av december.

– Patrik växte in i Villas spel under förra säsongen och avslutade den väldigt bra. Han har startat denna säsong där han slutade föregående och är en viktig kugge i Villas spel med sin passningsklubba som spetskvalité, säger Franco.
 
– Tobias har varit med landslaget lite till och från de senaste åren. Efter att naturligt haft det tufft tidigt i höstas med flytten till Ryssland har han enligt rapporter kommit mer och mer, säger Franco, som var i Moskva i förra veckan och såg Tobias spela i den ryska ligan.
– Han gjorde ett bra jobb i matchen jag såg och det ska bli intressant att se om spelet i Ryssland bidrar till att han tar nästa steg i sin utveckling.
 
Russian Government Cup avgörs i Abakan 14-16 december. För Franco är det den sista samlingen han har med laget inför hemma-VM i Vänersborg 27 januari-3 februari.

– I Abakan får vi fem tuffa tävlingsmatcher och ett bra tillfälle att se vilka som orkar prestera på topp så intensivt, som ju också VM är. Detta gör förhoppningsvis att fler bitar faller på plats inför VM, säger Franco. 
 
Dynamo Moskvas Daniel Mossberg har varit skadad och ligger efter i träningen och behöver mer tid för att bli riktigt återställd och missar turneringen precis som sina lagkompisar Daniel Berlin och Per Hellmyrs, som känner sig slitna. Även Zorkijs svensktrio Johan Esplund, Patrik Nilsson och Linus Pettersson har tackat nej till spel i Russian Government Cup.

Sveriges matcher i Russian Government Cup, 2×30 min:
Fredag 14/12 kl 03.00 (svensk tid)  Finland – Sverige
Fredag 14/12 kl 10.30 (svensk tid) Ryssland – Sverige
Lördag 15/12 kl 07.00 (svensk tid) Sverige – Ryssland 2
Lördag 15/12 kl 13.00 (svensk tid) Sverige – Khakassia (regionslag)

Finaldagen
Söndag 16/12 kl 09.00 (svensk tid) Match om tredje pris
Söndag 16/12 kl 13.00 (svensk tid) Final 

 
Sveriges trupp till Russian Government Cup: 
Andreas Bergwall, Hammarby
Anders Svensson, Edsbyn
Olov Englund, Hammarby
Anders Spinnars, Bollnäs
Patrik Gustafsson, Villa Lidköping
Andreas Westh, Bollnäs
Tobias Holmberg, Neftyanik
Hans Andersson, Edsbyn
Johan Löfstedt, Sandviken
Stefan Erixon, Hammarby
Daniel Andersson, Villa Lidköping
Daniel Välitalo, Edsbyn
Erik Säfström, Sandviken
Adam Gilljam, Hammarby
Jonas Edling, Edsbyn
Christoffer Edlund, Sandviken

Denna artikel är hämtad från www.svenskbandy.se. Klicka här för att komma till orginalartikeln»

Dela artikeln