Till minne av Thord Broberg

Vår mångårige spelare, ledare och materialförvaltare Thord Broberg har avlidit efter en kort tids sjukdom. Thord blev 60 år.
Thord är en av dem som varit aktiv flest år i Villa Lidköpings historia.
Först var han spelare mellan säsongerna 1977/78-1986/87. Efter avslutad spelarkarriär blev han assisterande tränare en säsong bakom Per-Anders ”Nöne” Gustafsson och därefter målvaktstränare. Han blev mångårig materialförvaltare fram till sin bortgång.

Thord kännetecknades av sitt brinnande engagemang, envishet och lojalitet gentemot föreningen. Många är de spelare och ledare som Thord varit med att utveckla till goda Villaambassadörer och idrottsmän.
Thord fick glädjen att vara med vid två tillfällen under sin karriär då Villa spelat SM-final, dels 1983 och nu senast förra säsongen.
Få är väl de som under så många år i rad, 35 år, varit aktiva i en klubb som Thord var hos oss i Villa Lidköping BK. Man undrar just hur många timmar och mil Thord givit vår förening…

Saknaden efter Thord kommer att bli stor. Våra tankar går naturligtvis främst till hans båda döttrar med familj, nära och kära. Vi vet också att alla de som under åren haft förmånen att följa Thord i Villa Lidköping i dag känner stor saknad.

Under söndagens och tisdagens semifinal mot Sandviken kommer våra spelare och ledare att hedra Thord med att spela med svarta sorgeband. Dessutom kommer vi att hålla en tyst minut före avslag i samband med hemmamatchen på tisdag i Lidköping.

Anders Fredriksson
Ordförande
Villa Lidköping BK

 

Sista matchen…

Jag har följt Villa sedan 1986. Under mina 27 år har också Thord Broberg alltid varit med, jag vet inget annat, men nu skall vi båda ut på okända hav. För i lördags morse så gick Thord den sista matchen.
Domaren har blåst i sin pipa, lamporna har slocknat, det är mörkt, kallt och tyst nere vid isen, men så, efter en stunds oroligt famlande i mörkret så ser vi åter ljuset…

I en poetisk och förskönad variant för oss som är kvar här nere så var det bara halvtid för Thord, nu har Thords andra halvlek startat, fast på en annan plats.
Thord sade till mig när han fick sitt sjukdomsbesked; -jag skall besegra det här, skiten sa bört, bört bara…
För det var ju sådan han var, fast beslutsam om vad han ville och han gick sin egen väg.
Det är just därför jag tror att Thord bara börjat andra halvlek. Han ”besegrade” skiten som han uttryckte det, fast på sitt sätt.
Han klev över på en annan planhalva och skall nu börja spela en ny match, på ett nytt ställe, en ny värld.
I Thords nya ”gyllene värld” tas han emot med öppna armar av ”Villafamiljen”, för det finns redan många gamla Villaiter som kommer att möta upp däruppe.
Han kommer att följa oss i vår kamp mot det där efterlängtade guldet.
Och vem vet, när vi ses igen i Thords värld, den ”gyllene världen” – för dit kommer vi alla komma – så kanske vi kommer vandrande med medaljen runt halsen över den våräng som Thord nu sitter på.

Tack för allt. Vi ses!

Jonas ”Sparris" Johansson
Klubbchef
Villa Lidköping BK
 

Dela artikeln