nyheter default

Förändringar i truppen

Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson kommenterar de senaste händelserna i klubben.

Tim Persson
Villa Lidköping och Tim Persson är överens om ett nytt kontrakt om 3 år.
Trots att Tim hade ett år kvar valde vi redan nu att förlänga, säger Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.
– Tim är orädd och går alltid in i matcherna och tillför energi och bidrar till laget med sitt outtröttliga slit.Vi har också en ambition att tillsammans fortsätta att utvecklas och jaga titlar.
Tim skall jobba vidare med att stärka sig i sin fysuppbyggnad under sommaren för att komma ännu bättre rustad till nästa säsong. Individuellt vill såklart Tim ta tillbaks sin landslagsplats i U23 och lagmässigt bli Svensk Mästare med Villa.

Tobias Nyberg
Villas klubbchef igen:
– ”Tobbe” är en egen produkt som visat att han har en stor potential.Under året är han den junior som fått mest speltid av alla och han har gjort sina inhopp på ett mycket förtjänstfullt sätt.Under semifinalen mot SAIK kom han in och spelade med ett stort lugn och visade att han har förmågan att verkligen utmana om halvplatsen ordentligt. ”Tobbe” har bra skridskoåkning och fin blick för spelet men behöver jobba med att bygga lite fys och bli lite tuffare, avslutar Johansson.

Pär Törnberg
Pär och jag har haft en dialog under säsongen om han och hans sambos sociala situation, och jag fick tidigt efter VM en klar bild av att det bara skulle bli ett år i Villa för Pär. Vi har hela tiden varit raka och ärliga med varandra och det hela har skett i samförstånd.
Villa Lidköping ber att få tacka Pär för hans förtjänstfulla insatser samt önska lycka till i framtiden.

Martin Hagman
– Jag hade en sittning med Martin där vi konstaterade att kommande säsong blir han seniorspelare. Detta innebär att Martin skulle konkurrera på samma villkor om en plats som Davva, Danne, Bryngelson och Tim. Det är givetvis en mycket tuff situation som 1:a års senior och en stenhård konkurrens i Sveriges bästa anfall. För att Martin skall få fortsätta att utvecklas och bli den spelare som vi båda hoppas och tror ser vi därför oss gemensamt om för att hitta en klubb där han kan få rikligt med speltid och en tydlig roll.
Villa Lidköping kommer såklart ta ansvar för att bistå Martin med detta och dörrarna står öppna för framtiden.
Villa Lidköping tackar Martin för hans förtjänstfulla insatser och önskar lycka till i framtiden.

Joakim ”Kimmen” Bergqvist
Samma sak gäller för ”Kimmen” som för Martin. Han går nu upp och blir 1:a års senior, då Villa bara har ett seniorlag i seriesystemet så finns bara elitserielaget att erbjuda som spelplattform. För att ”kimmen” skall få den fortsatta utvecklingen som krävs så måste han komma till en miljö där han får vara 1:a målvakt och stå mycket matcher.
”Kimmen” som stått i alla ungdomslandslag har en stor potential och förhoppningsvis hittar vi tillsammans en lösning med en ny klubb som gör att han får den speltid som krävs för att komma tillbaks och utmana om rollen som förste målvakt i Villa i framtiden.
Villa Lidköping tackar Joakim för sina förtjänstfulla insatser och önskar lycka till i framtiden.
 

Dela artikeln