Martin Berggren avslutar sin aktiva karriär

 Efter 17 säsonger lägger nu Villas målvakt Martin Berggren handskarna på hyllan. Säsongen 1996/97 startade hans karriär i Lidköpings AIK, det blev spel i Villa mellan 97-99 innan resan gick vidare till Örebro SK en säsong och sedan vidare till Boltic i hela sju säsonger.
De senaste sex säsongerna har han varit tillbaks i Lidköping och Villa Lidköping BK där det totalt blev åtta säsonger.
Femte och sista semifinalmatchen mot Sandviken blev hans sista i karriären.

Martin Berggren:
– Jag har fått så otroligt mycket tillbaks från idrotten och bandyn.
Hela mitt vuxna liv har jag spelat bandy och det kommer såklart bli ett stort tomrum såhär i början.
De sista säsongerna har jag dock känt att man fått svårt att räcka till överallt, jag har fått två fantastiska killar (Theo 4år och Wille 2år) och min sambo Kicki har fått dra ett tungt lass, även om hon försökt att övertala mig att fortsätta med bandyn.
Dessutom har jag ett civilt jobb som tar mycket tid i anspråk med en del resande som tillhör jobbet.
Med den nya fantastiska arenan i Lidköping så har man kommit igång med matcher redan i augusti, förr var det matcher först i oktober.
Jag har fått vara en del av den fantastiska resa som Villa påbörjat och alla killar i laget och folk runt föreningen som funnits där de sista åren har gjort att det har varit enormt kul och stimulerande.
Förra året fick jag uppleva en SM-final och även om vi tyvärr inte fick vinna guld så kändes det som en stor händelse i karriären.
Jag fick vara med om att vi satte nytt publikrekord inför vår fantastiska publik och familjen var med på plats vilket känns bra avslutar Martin Berggren.

Villas klubbchef Jonas Johansson:
– Jag har full respekt för Martins beslut även om vi tycker att det är tråkigt och hade önskat att han fortsatt i några säsonger ytterligare hos oss.
Martin har varit viktig för Villa de här åren och med sin rutin och erfarenhet har han varit med och bidragit till att föreningen är där den är idag.
Inte bara en stor spelare försvinner från föreningen och Elitserien, utan också en god lagkamrat, ledare och lojal föreningskille.
Vi hoppas såklart att Martin på något sätt skall finnas med i föreningen i framtiden, men nu skall han först och främst få lägga lite mer tid på familjen.
Vi tackar Martin för alla fantastiska och oförglömliga minnen och räddningar under hans långa karriär i Villa och önskar STORT lycka till i framtiden, avslutar Jonas ”Sparris” Johansson.
 

Dela artikeln