Villa Lidköping fortsätter att förstärka

– Två nyförvärv med stor potential!

Villa Lidköping BK kan nu presentera ytterligare två starka nyförvärv. Från Sirius kommer både målvakten Jakob Säleby och ytterhalven Lars Fall.

– Vi är otroligt glada att Jakob och Lasse valt att flytta till oss. Vi får inte bara två duktiga bandyspelare utan också ett par personer som kommer att tillföra oss mycket på alla plan och passa bra in i gruppen. Det betyder mycket för oss, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Landslagsmeriterad
Jakob ”Sälen” Säleby har landslagserfarenheter och blir en stark ersättare till Martin Berggren som valt att avsluta sin karriär.
– ”Sälen” brinner för att utvecklas som målvakt och vi hoppas naturligtvis att han hos oss åter ska bli aktuell för landslaget, säger ”Sparris”.
Jakob är 29 år och har Nässjö som moderklubb. Han har spelat i Sirius de fem senaste säsongerna. Som junior spelade han i Vetlanda och till Sirius kom Jakob efter spel i Målilla i allsvenskan.
– Den här lösningen känns fantastisk. Det ska verkligen bli kul att komma till Lidköping och Villa. Tror inte att det finns ett bättre ställe att spela bandy på i Sverige, säger Villas nye målvakt.
Att målsättningen är att nå landslaget igen är inte något Jakob förnekar.
– Självfallet vill man spela på den nivån, säger han.

Passningssäker
Lars Fall är högerhalv och har värvats för att i första hand ersätta Patrik ”PG” Thulin (f d Gustafsson) som flyttat tillbaka till Vetlanda.
– Lasse är bollsäker och har en passningsklubba av högsta klass, konstaterar Villas klubbchef.
Lars, nyligen 29 år fyllda, har Ljusdal som moderklubb, men har spelat i Uppsalalaget sedan 2006. Han har också varit lagkapten i Sirius de senaste två säsongerna.
– Det känns otroligt bra att få vara med i den satsning som Villa Lidköping gör. Här är ju svensk bandys framkant och det ska bli riktigt häftigt, säger Lasse som fört diskussion med Villa i några år.
– Nu har alla bitar fallit på plats och det ska bli jättespännande.

Presenterade vid presskonferens
”Sparris” Johansson konstaterar glatt att de båda senaste nyförvärven så tydligt markerat att de vill vara med på den satsning som sker i Villa Lidköping.
– Killarna har tydligt signalerat att de vill till oss. Vi vet också att detta är ett par skickliga spelare som kommer att glädja både våra fans och sponsorer.
Nyförvärven presenterades vid en presskonferens i Villarestaurangen vid lunchtid under torsdagen.

Bengt Andersson


Många intresserade besökte presskonferensen

 

Se även: NLT-TV: Här presenteras Villas nya spelare

Dela artikeln