Mattias Johansson klar för Villa Lidköping

– En av landets mest lovande spelare!

Villa Lidköping BK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det är nu klart att Mattias Johansson, som betraktas som en av våra mest lovande bandyspelare, lämnar IFK Kungälv för spel i Villa Lidköping.
– Det känns mycket spännande och roligt. Jag har fått ett oerhört bra intryck av allt i och runt föreningen och nu är jag verkligen förväntansfull. Bandyintresset i Lidköping är ju fantastiskt och bättre förutsättningar att spela bandy finns nog ingen annan stans, säger ”Matte” Johansson.
Redan som 16-åring kom Mattias från halländska Frilleås till Kungälv. Trots att han ännu bara är 21 år (22 i september) har han fem elitseriesäsonger bakom sig i IFK. Han har också meriter från landslagsspel i alla landslag från pojk, juniorer upp till U 23. När Sveriges J 19-lag tog VM-guld i Sibirien 2010 var Mattias lagkapten och en av de främsta bakom triumfen.

Tvåvägsspelare
Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson är mycket nöjd över nyförvärvet.
– ”Matte” är en fantastisk bra kille som kommer att tillföra oss mycket både på och utanför planen. Han är en bra tvåvägsspelare på mitten och dessutom duktig skridskoåkare. Det kommer att passa mycket bra i Villas fartfyllda spel. Mattias är dessutom jobbig att möta för motspelarna. Det vet inte minst vi efter många duster mot Kungälv…

Längtar redan!
Mattias ser med förtjusning fram emot flyttningen till Lidköping.
– Skönt att allt är på plats nu. Jag skulle egentligen vilja börja spela i morgon!
Mattias betraktas som en duktig allroundspelare.
– Jag trivs allra bäst som mittfältare och en styrka är väl skridskoåkningen.
Den glädje Mattias utstrålar över att komma till sin nya klubb är inte att ta miste på.
– Jag känner sedan tidigare både tränaren Magnus Nordin och många av spelarna – både de yngre och de lite mer rutinerade. Det ska bli kanonkul att bli Villaspelare, säger Mattias som räknar med att tillsammans med sin sambo fram i sommar flytta till Lidköping från Kungsbacka där de bor nu.

Bengt Andersson

Se också: NLT-TV: Landslagsman till Villa

 

Dela artikeln