Daniel VM-profil i ryska kylan… Lyckad VM-debut för Martin!

Bandy-VM pågår för fullt i den ryska kylan i Irkutsk. Villa Lidköpings Daniel Andersson spelar som vanligt en ledande roll när landslaget är igång. Nu har också Martin Johansson gjort VM-debut med den äran!

Sverige inledde med 9-1 mot Finland och var så överlägset som siffrorna visar. Daniel Andersson gjorde två av de svenska målen. Efter ytterligare en storseger – 11-2 mot Kazakstan – var det dags för ”giganternas kamp” mellan Sverige och Ryssland på onsdagen. Det stod 2-2 vid full tid och straffar fick tillgripas för att ta fram gruppsegraren. Här vann ryssarna med 3-1 och en av de svenska straffmissarna stod Daniel för.
Detta betyder att Sverige möter Vitryssland i kvartsfinal. I semifinalen på lördag morgon svensk tid (kl 8.00) väntar segraren USA-Kazakstan. Den förmodade finalen går på söndag med nuvarande matchschema så tidigt som matchstart kl 6.00 svensk tid. Om den matchen inte går mellan Sverige och Ryssland är det en stor sensation!

Daniel har som vanligt spelat en framträdande roll i de inledande matcherna. Sverige har gått runt med mycket folk framför allt anfallsmässigt, vilket är viktigt inte minst i den starka kylan. För att skydda sig mot kylan gäller det att ta till alla knep. Något bilden på Daniel från ett träningspass visar ganska tydligt…

Martin Johansson fick göra VM-debut mot Ryssland och det blev förstås hett om öronen direkt. Martin fick mycket beröm för sin insats, vilket torde stärkt hans möjligheter att få spela mer även i kommande matcher.

Bengt Andersson

Foto: Marcus Norman

Dela artikeln